Autor Vice Bušelić ponosno predstavio tradicijsku kuharicu “S kolina na kolino s dva zrna soli

Izvor i foto: ex-alto.hr

S kolina na kolino s dva zrna soli počela je ove godine nova turistička sezona u Tučepima. Znakovito, promocija ove knjige pratila je otvorenje hotela TUI BLUE Jadran i dugo očekivani početak turističke sezone.
Kuharica na kojoj je autor Vice Bušelić marljivo radio posljednjih nekoliko godina vjerodostojno prikazuje život jednog malog mjesta na Makarskom primorju kroz povijest koja je uglavnom bila bremenita i puna oskudice.

Uzvanicima se obratio ponosni autor Vice Bušelić:
“Ovu knjigu posvećujem svim Tučepkama i Tučepljanima, svim precima od postanka Tučepi. Bila mi je velika čast, ponos, odgovornost i misija napisati je. Svima koji budu imali hrabrosti napraviti neko od ovih jela želim puno sriće, radosti, jubavi i zadovoljstva. Dopušteno je povrh svega što sam napisa’ stavit štogod svog jer gastronomija je umjetnost, a umjetnost nema granica”.

Domaćin događanja, direktor hotela Josip Bušelić iznimno je ponosan što je upravo povijesni hotel TUI BLUE Jadran, i sam spomenik kulture, dio ove jedinstvene gastro priče: “Hotel TUI BLUE Jadran prvi je hotel koji je izgrađen u Tučepima, hotel koji ima posebnu povezanost s poviješću i identitetom mjesta, hotel koji svojom pozicijom i sadržajem zrcali ljepote našega kraja i srdačnost naših ugostitelja, a knjiga S kolina na kolino s dva zrna soli sa svojim autentičnim receptima idealno se nadovezuje na priču koju želimo ispričati našim gostima”.
Kako će se još dugo pričati o kuharici, ali i kuhati po receptima Vice Bušelića, uvjeren je načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić:

”Ovo je iznimno vrijedno štivo, dio nematerijalne baštine našeg mjesta, s kojim se novi naraštaji svakako trebaju upoznati i prenositi ga pokoljenjima u nasljeđe.”