Aquatika - OTKAZANA radionica u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja 27.9.2020.

Izvor i foto: Aquatika

S obzirom na trenutnu nepovoljnu epidemiološku situaciju, odlučili smo otkazati drugu radionicu predviđenu za ovu nedjelju 27. rujna u Aquatici povodom obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja.
Ipak je trenutno najvažnije sačuvati zdravlje svih posjetitelja i zaposlenika, ponašati se odgovorno te smanjiti sva nepotrebna okupljanja većeg broja ljudi.

U prošlu subotu 19. rujna odradili smo prvu radionicu „Jesti zdravo je fino“ u sklopu obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka. U ovoj radionici educirali smo djecu o piramidi zdrave prehrane, kao i o osnovama zdrave prehrane čovjeka. Demonstrirali smo im model piramide zdrave prehrane sa odgovarajućim kategorijama i količinom namirnica, a djeca su kroz igru slagala namirnice u odgovarajuću razinu prehrambene piramide. Nakon toga demonstrirali smo djeci i roditeljima hranjenje naših kornjača uz prezentaciju načina života kornjača te čime se i kako one hrane.

Ova radionica obuhvaća globalni cilj održivog razvoja u kategoriji „Dobro zdravlje i blagostanje“.

U prilogu Vam šaljem nekoliko fotografija sa održane radionice, našeg fotografa Denisa Stošića.

Čim se epidemija završi, ponovno ćemo organizirati mnoge radionice i dodatne sadržaje za edukaciju i zabavu posjetitelja.