Antunovo u karlovačkoj Zvijezdi


Izvor i foto: TZG Karlovac

Sutra, u četvrtak 13. lipnja, će se u Karlovcu obilježiti Antunovo – blagdan svetog Antuna. Tom prigodom organiziran je i sajam na kojem će se moći kupiti proizvodi lokalnih OPG-ova (licitari, gvirc, prirodni sokovi, jagode, proizvodi od aronije, proizvodi od lavande...). Održat će se i 20. Županijska smotra učeničkih zadruga gdje će svoj rad prezentirati čak 16 učeničkih zadruga. Kroz dan djecu očekuje zanimljiva radionica izrade starih razglednica te radionica izrade obiteljskog stabla dvorištu Franjevačkog samostana, a svoj rad u poslijepodnevnim satima predstavit će i Dom sv. Antuna.

Sajam svetog Antuna, 13. lipnja od 9.00 do 20.30 sati; Trg bana J. Jelačića

9.00 – 14.00 sati - Županijska smotra učeničkih zadruga Karlovačke županije (od 10.00 do 10.20 sati prigodan program)
10.00 sati – obilazak crkve, samostana i Franjevačkog muzeja u pratnji vodiča; jedinstvena prilika da zainteresirani građani i posjetitelji zavire u samostanski kompleks i saznaju brojne zanimljive informacije o povijesti ali i sadašnjosti ovog vrijednog kulturnog spomenika te njegovih stanovnika (svi zainteresirani građani i posjetitelji mogu se okupiti u 10.00 sati kod crkve)
10.35 sati - Radionica izrade razglednica
Gradski muzej organizira radionicu izrade razglednica s motivima tradicijskih kuća u tehnici kolaža, a radionica će se održati u dvorištu Franjevačkog samostana.
15.00 sati - Knjiguljica će imati kreativnu radionicu izrade "Obiteljskog stabla" u atriju Franjevačkog samostana.
Oko 20.00 sati – nastup plesača i tamburaša KUD-a Turanj

Pozivamo vas da nam se pridružite 13. lipnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zvijezdi.