Amorova žlica- prvo gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u hotelu Double Tree by Hilton

Izvor i foto: Turizmoteka/DoubleTree by Hilton

U nedjelju 24.10. U OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu održano je prvo polufinale Amorove žlice - gastro natjecanja za osobe s invaliditetom. Organizator projekta je udruga UNUO uz potporu Hrvatske provincije Sv Jeronima franjevaca Konventualaca. Natjecanje se održalo u modernom OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton, u stručnom žiriju sjedili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, a svi sudionici i posjetitelji uživali su u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija.
Natjecanje se održavalo u tri kategorije: priprema hrane, priprema koktela i servis.
U kategoriji pripreme jela natjecalo su se tri tima, a pripremili su tri slijeda jela:
Za predjelo tuna tartar, wasabi creme fraiche, čips od rizinog papira, glavno jelo bila je teleća saltimbocca uz pire muškatne bucei umak od kadulje i pečene rajcice, a za desert kolač od tamne čokolade, topli čokoladni preljev i sladoled od vanilije.
U kategoriji pripreme koktela posjetitelji su uživali u odličnim Passion fruit Hugo i Whiskey sour koktelima, a servis hrane i pića od strane štićenika udruge Unuo bio je izvanredan.

Mnogo važnije od pobjednika bili su zadovoljni osmjesi natjecatelja koji su se osjećali kao važan dio društva te su s ponosom i mnogo pažnje pripremali i servirali ukusnu hranu i pića posjetiteljima koji su cijelo vrijeme uživali u odličnoj hrani i još boljoj pozitivnoj atmosferi cijelog događanja.

Udruga UNUO se vec 13 godina bavi edukacijom osoba s invaliditetom, a njen primarni cilj je senzibiliziranje javnosti o problemima osoba s invaliditetom i inkluzija u sve segmente društva. Tvrtka Zagreb City Hotels koja upravlja s tri Hilton hotela u Zagrebu dugogodišnji je partner udruzi UNUO u ostvarivanju svojih ciljeva te su zajednički organizirali više vrlo uspješnih humanitarnih događanja u svojim zarebačkim Hilton hotelima.