Aktivnosti TZ grada Vinkovaca u prvih šest mjeseci 2019. godine

Izvor i foto: TZG Vinkovci

U vrijeme kada se rade polugodišnja izvješća, TZ grada Vinkovaca koristi priliku obavijestiti vas o aktivnostima koje je realizirala u prvoj polovici 2019. godine kao i o planovima koji slijede.

Sukladno Programu rada za 2019. godinu manifestacije koje smo realizirali su: Rimski dani i obilježavanje blagdana Uskrsa te projekt Slatka ruta koji je vezan uz pokladno jahanje.
Uskrs smo ove godine obilježili, osim darivanjem najmlađih, utrkom uz nošenje jaja u žlici i suradnjom s Poljoprivrednom školom u Vinkovcima koja je prigodno ukrasila prostor ispred turističkog ureda.

Slatka ruta realizirana je u suradnji s ugostiteljskim objektima koji su, posebno za prigodu Pokladnoga jahanja, gostima ponudili svoje slastice po promotivnoj cijeni, a oni najveći sladokusci dobili su prigodnu nagradu TZ grada Vinkovaca.
Nadalje, početak godine obilježen je pripremama za Dane UHPA-e (Udruga hrvatskih putničkih agencija) koji su se po prvi puta održali na kontinentu Hrvatske i to upravo u Vinkovcima od 21. do 23. ožujka. Kao pripremu za ove dane, kada je u Vinkovcima boravilo preko 100 predstavnika turističkih agencija, osmišljavali smo sadržaje i koordinirali ih zajedno s Gradom Vinkovcima, UO za kulturu i turizam kao i TZ Vukovarsko – srijemske županije.

Kako bismo grad predstavili u što boljem svjetlu, tiskali smo novu brošuru „Vinkovci od A do Ž“. Za navedeno smo angažirali fotografe, tekstopisca (Željka Klemenčić) i grafičkog dizajnera (Vedrana Knez), koji su posao odradili vrhunski te naš grad sada ima brošuru koja ga na dostajan način predstavlja. Za predstavnike agencija tih dana osmislili smo posebnu ponudu na Kunjevcima gdje su uživali u gastro specijalitetima i raskošnoj slavonskoj šumi koju su mogli obići vozeći se ekomobilima. Za dame su na raspolaganju bile učenice Srednje strukovne škole uz mentorstvo M. Matošević u hotelu Slavonija koje su im uređivale frizure na tradicionalan način.
TZ grada Vinkovaca redovito održava sjednice Vijeća, Skupštine i Nadzornog odbora, a u stalnom smo kontaktu sa UO za kulturu i turizam a pri ukazanoj potrebi i s Predsjednikom TZ grada Vinkovaca.

Sedmi po redu Rimski dani odrađeni su izuzetno dobro, a usprkos lošem vremenu ističemo kako smo, zahvaljujući vjernoj publici i profesionalnim izvođačima, sve sadržaje realizirali. Rad na spomenutoj manifestaciji prepoznat je i izvan našeg okruženja te smo u Solinu na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, primili nagradu struke: plaketu sa srebrnom oznakom – nagradu Plautilla za najbolji kulturno – turistički proizvod.
Radi ukazane potrebe, a u suradnji s TZ općine Nijemci, TZ grada Vukovara i TZ Vukovarsko – srijemske županije, organizirali smo edukaciju za male iznajmljivače i one koji to tek žele postati 10. travnja u velikoj gradskoj vijećnici. Edukaciju je s navedenih područja prošlo 30-ak polaznika koji su je ocijenili korisnom i preporučili se za nastavak edukacije.

Nastavili smo rad na topoteci „Vinkovačke jeseni u virtualnom arhivu“ te smo isto predstavili na međunarodnom skupu u Iloku, a predstavili smo se s Rimskim danima u Osijeku, u Solinu putem promo materijala te na isti način (zahvaljujući TZ VSŽ) u Zagrebu na sajmu Place 2 Go.
Kontinuirano radimo na on line promociji destinacije Vinkovci, a off line promociju prilagođavamo akcijskom marketing planu danom kroz dokument brendiranja. Trenutno su u izradi plakati koji će biti istaknuti na vinkovačkom željezničkom kolodvoru i koji će na moderan način putnicima predstaviti Vinkovce. U planu je izrada ostalih promo materijala koji su nam nužni, a koji će biti uniformirani i u skladu s brend strategijom.
TZ grada Vinkovaca realizirala je suradnju s Ekonomskim fakultetom u Osijeku kroz predavanje o Vinkovcima kao turističkoj destinaciji. „Case study“ odnosio se na osmišljavanje paket aranžmana za područje Vinkovaca, Đakova i Vukovara koji bi bili atraktivni te koje bi se mogli ponuditi agencijama. Suradnja je ostvarena kroz kolegij Marketing odnosa (CRM) prof. Branimira Dukića.

Surađujemo s kolegama iz ostalih TZ kao i institucijama našega grada. Prvenstveno Gradskim muzejom Vinkovci, ali i Gradskim kazalištem i Knjižnicom te Državnim arhivom u Vukovaru. Upravo s DAVU pripremamo izložbu povodom 90.- te obljetnice rođenja dugogodišnjega tajnika Turističkoga društva i jednog od osnivača Vinkovačkih jeseni Grge Grše Matakovića. Izložba će biti otvorena 15. srpnja 2019. godine u 11 sati u prostorijama Sabirnoga centra Vinkovci.Istim povodom Filatelističko društvo Vinkovci tiskat će omotnicu s prigodnim žigom 17. srpnja.

Naš grad bogatiji je za nekoliko novih vodiča koji su prošli edukaciju u sklopu EU projekta ViCtour Županije Vukovarsko – srijemske i TZ Vukovarsko – srijemske županije te će dva nova vodiča predstaviti našim sugrađanima Vinkovce iz novog ugla, a sve u sklopu programa Vinkovačkoga ljeta „Upoznaj svoje Vinkovce“. U petak 5. srpnja šetnja gradom upriličena je uz vođenje Ivane Popović, dok je u petak 19. srpnja polazišna točka ispred Gradskog muzeja Vinkovci, a vodič je Sandra Klaić. Obje šetnje započinju u 18:00 sati.