Aktivnosti TZ grada Vinkovaca u proteklom razdoblju

Izvor i foto: TZG Vinkovci

Ovo vrijeme Adventa koji je i u Vinkovcima kao manifestacija, sve bogatiji i posjećeniji, obogatit ćemo aktivnošću traženja poklona putem mobilnih uređaja. Pokloni se pronalaze putem aplikacije uz korištenje kamere na mobilnom uređaju. Svaki sakupljeni poklon donosi igraču određenu nagradu. Igra Magic Advent će biti dostupna u Vinkovcima 14. prosinca od 10:00 do 12:00 sati u velikom parku (Trg bana Šokčevića) te ovim putem pozivamo sve male i velike da nam se pridruže u potrazi za poklonima!

Velik font nagrada (preko stotinu) osigurali su naši sponzori: Vinkoprom d.d, Boso d.d., Gradski muzej Vinkovci, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Državni arhiv u Vukovaru, Knjižara Kult, Bostel d.o.o., EkoVita Vinkovci, domaća radinost Kožuh, Ivanković i Kich Sapunich, Ljutoteka Vinkovci, Barbershop Španić, obrt Jureta, OPG Slavić, Leon B i TZ grada Vinkovaca. Ovim putem im iskreno zahvaljujemo! Sve o igri pratite na našoj FB stranici https://www.facebook.com/visitvinkovci/?fref=ts

29. studenoga 2019. godine održali smo prezentaciju o Vinkovcima tijekom stručnog predavanja u našem gradu na temu „Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma“. Ova edukacija značajna je iz razloga što potvrđuje da se i naš kraj počinje prepoznavati kao relevantno turističko područje s čimbenicima koji mogu pridonijeti daljnjem kvalitetnom razvoju turizma.

Među ostalim aktivnostima ističemo tisak jednoobraznih tematskih letaka putem kojih posjetitelji saznaju više o: povijesti Vinkovaca (letak „Vinkovci“), o Orionu kao najstarijem indoeuropskom kalendaru (letak „Orion“), smještaju u Vinkovcima (letak „Smještaj“), o gastro ruti u Vinkovcima (letak „Okusi Vinkovaca“) te o manifestaciji Rimski dani (letak „Rimski dani“). Letci su izvrsno grafički dizajnirani zahvaljujući Vedrani Knez, te uz kvalitetne fotografije Dražena Bote i odličan tekst Željke Klamenčić, dat će svakom zainteresiranom osnovne informacije o gradu i njegovim zanimljivostima.

Značajnu stavku u našem poslovanju zauzimaju i promotivni materijali u vidu suvenira koji su našim sugrađanima i posjetiteljima zanimljivi i sve traženiji, te smo odlučili u ponudu uvrstiti novost - kišobrane s logotipom TZ-a i sloganom grada i Županije – protkani zlatom.

Svjesni kako već neko vrijeme postoji velika potreba za uređenjem postojeće smeđe signalizacije, ove godine pripremili smo potrebnu dokumentaciju kako bismo u 2020. godini mogli realizirati nužne izmjene.