Adventski dan u Frankopanu u duhu srednjega vijeka


Izvor i foto: Turizmoteka/TZO Kraljevica

Zanima vas kako se plemstvo zabavljalo u hladne zimske dane? Jeste li ikada probali ječmenu vodu ili mirisni hipokras? Turistička zajednica grada Kraljevica vas poziva da se pridružite novom događanju u Dvorcu Frankopan koje se održava u suradnji s Udrugom za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti iz Rijeke. Riječ je o malo drugačijem adventskom druženju, onom u duhu srednjega vijeka! Saznajte što vas sve očekuje i pridružite im se ove, treće, adventske nedjelje u Dvorcu u Kraljevici. Program počinje u 11:00 sati, a održava se u atriju Dvorca ili Multimedijskoj dvorani, ovisno o vremenskim prilikama.

PROGRAM ZA DJECU I RODITELJE
- prikaz blagdanskih običaja srednjega vijeka
- kušanje poslastica i napitaka iz doba Frankopana
- pokloni iz doba Frankopana

Draga djeco, ako imate svoje srednjovjekovno oružje ponesite ga sa sobom, možda vitezovi usred ručka odluče vježbati mačevanje! Za vrijeme trajanja programa bit će otvoreni Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica, stoga iskoristite priliku i za obilazak suvremenih postava koji prezentiraju frankopansku baštinu naše županije.

Program se odvija u cilju promocije projekta Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana te pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a u organizaciji Udruge za oživljenu povijesti Ordo Sancti Viti, Turističke zajednica grada Kraljevice i Grada Kraljevice.