64. „Splitsko ljeto“

Izvor i foto: dalmatia.hr

Grad Split ponovno u ljetnim noćima od 14. srpnja do 14. kolovoza postaje velika pozornica za umjetnička uprizorenja glazbene, dramske i baletne umjetnosti koja će i ove godine na jednom od najstarijih hrvatskih festivala, 64. „Splitskom ljetu“ ugostiti brojne umjetnike.

Festival će otvoriti premijera opere „Nabucco“ G. Verdia u izvedbi Opere splitskog HNK, pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Jelene Bosančić. Od opernih repriza bit će izvedene „Aida“ G. Verdija te, tradicionalno, „Ero s onoga svijeta“ u Vrlici. U dramskom programu ovogodišnjeg festivala premijerno će biti izvedena Eshilova „Orestija“, a balet HNK Split će Splitsko ljeto obilježiti premijernom izvedbom baleta „Bernstein pleše“.

U koncertnom programu Splitskog ljeta nastupit će brojni koncert majstori i proslavljeni umjetnici, a programi će se odvijati na 13 ambijentalnih pozornica i to tri operna, deset dramskih, osam baletnih i sedam koncertnih naslova, a otvorit će se i tri izložbe te održati promocija knjige.