5. Pulski karneval

Izvor i foto: TZG Pula

U prostorijama TZ Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 5. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula i Damir Pletikos ispred Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupa Veli vrh – Valmade.

5. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019. Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanje ključeva Grada maškarama 17.siječnja.2019. u 17 sati u Gradskoj palači, a 5.ožujka. 2019. bit će paljenje pusta kod semafora na Velom Vrhu.
Na Karnevalu se očekuje oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije sa ukupno preko 700 učesnika.
Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pula i Pulske mažoretkinje.

Ove godine je novina da će na Karolini biti postavljen veliki šator.
Kako je ovo 5. jubilarni Pulski karneval, na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen prijem kod gradonačelnika gdje će se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnica povodom njihovog sudjelovanja na 5. Pulskom karnevalu.

U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima TZ Pula bit će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

Program 5. Pulskog karnevala

Subota, 23.02.2019.

• Okupljanje maškara na Karolini od 10.30-11.30 sati
• Polazak maškarane povorke sa Karoline u 12 sati (podne) / trasa - Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca, Forum, Kandlerova, Karolina - Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu preko Rive na Karolinu
• predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
• povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će u šatoru za sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i masenbal
• od 15 sati Veliki maskenbal - Mauro Staraj & La Banda
• od 17 sati – DJ program Teddy Lee

Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i da uživaju u ludim karnevalskim danima. Nadamo se da će se što veći broj građana organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za učestvovanje u karnevalskoj povorci i zabavi.
Prijavnice će se mogu preuzeti u TZ Pula ili na web stranicama www.pulainfo.hr Prijave su do 14. veljače 2019.
Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.