„Zvončić zove u Plomin“

Izvor i foto: TZO Kršan

U nedjelju, 26. svibnja u živopisnom Plominu bit će po 14. put održana manifestacija „Zvončić zove u Plomin“ kojom Općina Kršan i Turistička zajednica ukazuju na potrebu očuvanja staništa ove ugrožene biljne vrste, istarsko-kvarnerskog endema.

Zvončić koji pokazuje svu svoju raskoš i u mjestima istočne obale Istre, Plominu, Sisolu i Brseču bit će glavna „zvijezda“ nedjeljnog prijepodnevnog događanja.

Okupljanje je u 8.00 sati na plominskoj placi ispred restorana Dorina. Izlet se planira do Plominske gore. Povratak u Plomin se očekuje oko 12.00 sati. Uz stručno vodstvo Vedrana Kosa organiziran je kratak obilazak starog grada Plomina nakon kojeg slijedi ručak po promotivnoj cijeni od 35 kn u restoranu Dorina. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na tel. 052 880-155 ili na e-mail:info@istria-krsan.com  -  Voditelj izleta: Vedran Kos, član PD „Skitac“

Program:

„ZVONČIĆ ZOVE U PLOMIN“- Nedjelja 26.5.2019

Turistička zajednica Općine Kršan i ove godine organizira tradicionalno pješačenje na Plominsku goru povodom manifestacije „Zvončić zove u Plomin“ n nedjelju 26.5.

Relacija pješačenja

Start je predviđen na parkiralištu u Plominu, zatim krećemo prema Plominskoj gori, te se spuštamo preko Bukova pravac Plomina

Program:

08:00 h – okupljanje sudionika, polazak na pješačenje

10,30 h – dolazak na Plominsku goru

12,00 h - Plomin, završetak pješačenja

12,00 – 13,00 h – obilazak starogradske jezgre Plomina

13,00 h – ručak u Dorini – po promotivnoj cijeni

Prijave i informacije: Turistička zajednica Općine Kršan (052 880-155, mail: info@istria-krsan.hr)

Voditelj puta: PD „ Skitaci“ – Vedran Kos


Napomena: u slučaju kišovitog vremena izlet se odgađa

Potrebna oprema: standardna planinarska oprema, zaštita od sunca, vjetra i kiše, u skladu s vremenskim uvjetima. Potrebno ponijeti dovoljno tekućine ( min1,5l)