Zagrebački velesajam: Sajam Nautike

Nautika u trendu rasta: predstavlja se u punih 7 paviljona


Izvor i foto: ZV

Novu poslovnu godinu, u znaku proslave 110 godina rada i djelovanja Zagrebačkog velesajma, obilježava iznimno posjećen sajamski termin predvođen s najvećim sajmom Nautike u ovom desetljeću.

Izravni kontakti s potencijalnim kupcima i izravno ugovaranje poslova, kao način komunikacije koji je odolio i najsuvremenijim tehnologijama, svoje će prednosti pokazati na ovogodišnjem izdanju Nautike, Hotel&Gastroteha, Danima lova i ribolova te na Festivalu maslina.

Nautika, kao najposlovniji nautički sajam u Hrvatskoj, u svom 28. izdanju od 20. do 24. veljače 2019., predstavit će u sedam punih paviljona više od 300 izlagača sa preko 280 atraktivnih plovila, što predstavlja rast izložbene površine od 8 % i porast izloženih plovila za 11 %.

Zagrebački nautički sajam rezerviran je za susrete s prepoznatljivom domaćom kvalitetom i inovativnim rješenjima u brodogradnji, prezentacije novih i atraktivnih plovila te bogatu nautičarsku ponudu koja je Nautici donijela prestižan naslov sajma s najpotpunijom ponudom.

Na sajmu će biti prisutni gotovo svi najznačajniji hrvatski brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte, Bura brodovi, Arba, Tušek, Bimex, Leidi, Ramina, JK Nautika, Barracuda, Sykora, Terra Nauta,…

Zagrebački velesajam tijekom pet dana bit će mjesto susreta nautičara i svih zaljubljenika u more i morske aktivnosti koje će dočekati atraktivna plovila svih vrsta i veličina, bogata ponuda vanbrodskih motora, oprema i pribor za brodove i jahte, oprema za ronjenje i ribolov, nautička odjeća i obuća.

Nacionalni park Kornati predstavit će izložbu fotografija „Bažokić“ – priča o Brodu, Gospodaru i Posadi. Postava izložbe nastala je prema ideji arhitekte Nikole Bašića, tvorca morskih orgulja u Zadru.

Pažnju posjetitelja privući će i izložena neretvanska lađa uz koju se predstavlja priča o Maratonu lađa na Neretvi od Metkovića do Ploča te kraća zagrebačka verzija Maratona lađa na Jarunu.

Kao i svake godine sretne posjetitelje obradovat će i vrijedne nagrade naših sponzora: vikend krstarenje za 6 osoba na jahti MIRAKUL 30 Hardtop i SurfStepper Hobie.

Sinergija četiri sajma u svrhu snaženja turističke ponude

U istom terminu održat će se i sajmovi Hotel&Gastroteh, Dani lova i ribolova i Festival maslina.

Na Hotel&Gastrotehu svoje sudjelovanje potvrdile su najznačajnije hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora. Izložbeni dio sajmova kao i svake godine prati bogat prateći program: edukativne prezentacije i radionice te degustacije tradicionalnih jela za posjetitelje, CRO TOP 10 – natjecanje najboljih hrvatski kuhara te demonstracije preciznih slastičarskih tehnika.

Zbog velikog interesa izlagača i posjetitelja Dani lova i ribolova ponovno su na kalendaru sajmova i u veljači, svega četiri mjeseca nakon prošlog sajma. Pored izlagačkog segmenta sadržaj ove manifestacije uključuje i edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijali te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode – trendovi i zakonske odredbe u cilju zaštite divljači te riba i njihovih prirodnih staništa. Za sve posjetitelje na Danima lova i ribolova organiziran je prateći program: Diorama, izložba divljih prepariranih životinja, lovački gastro show, gađanje zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom, izložba zmija Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Promocija masline kao zdrave namirnice, okupljanje najboljih maslinara i struke koja sudjeluje u stvaranju izvrsnog maslinovog ulja – sadržaj je 4. Festivala maslina koji će se održati tijekom vikenda, 23. i 24. veljače. Očekuje se sudjelovanje velikog broja maslinara iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Posjetitelji će na jednom mjestu saznati sve novosti o zdravstvenoj i nutritivnoj vrijednosti ulja, kupiti najbolja ulja provjerene kvalitete, odabrati opremu i sredstva za maslinarstvo te kušati jela u kojima se koristi maslina i maslinovo ulje.

Cijena ulaznice za sva četiri sajma iznosi 30,00 kuna, a radno vrijeme je od 10,00 do 19,00 sati, u nedjelju do 18,00 sati.

Pred nama su sajmovi zanimljivi poslovnoj i širokoj publici te na jednom mjestu okupljaju ponudu koja dodatno osnažuje domaću turističku ponudu ali i daje značajan doprinos razvoju gospodarstva Grada Zagreba.