Zagrebački sajam nautike

Dani kad Zagreb postaje najveća hrvatska marina

Izvor i foto: TZG Zagreb

Zagrebački sajam nautike vrijeme je u kojem je Zagreb tradicionalno mjesto susreta nautičara i zaljubljenika u morske aktivnosti s onima koji izrađuju plovila i opremu. I ove godine, 29. put novosti je napretek.
Hrvatska kao zemlja poznata po nautičkom turizmu, ali i po proizvodnji brodova od 19. do 23. veljače 29. put na Zagrebačkom velesajmu organizira Zagrebački sajam nautike.

Svake godine izuzetno dobro posjećen, Zagrebački sajam nautike će u osam paviljona Zagrebačkog velesajma okupiti više od 300 izlagača koji će na njemu predstaviti 280 atraktivnih plovila izrađenih u hrvatskim brodogradilištima kao i plovila stranih proizvođača.

Na sajmu će se svojim izlošcima predstaviti gotovo svi važniji domaći proizvođači plovila i opreme pa se može reći da je za vrijeme održavanja Sajma nautike Zagrebački velesajam najveća i najbolje opremljena hrvatska marina. Ove se godine prvi put održava izložba opreme za outdoor aktivnosti CAMPERA, pa će tako ona privući i sve one koje, uz nautičku opremu, privlači i ona za kampiranje, planinarenje, bicikliranje i slično.

Uz atraktivne izloške, ovaj je sajam zanimljiv kao idealna platforma za poslovne susrete, predstavljanje noviteta u opremi, ali i brojne druge sadržaje. Tako će se 21. i 22. veljače održati 1. Hrvatski ronilački kongres, a najavljene su i promocije novih brodova i nautičke opreme te atraktivna izložba nautičke fotografije.

U istom terminu na Zagrebačkom velesajmu se održavaju i Dani lova i ribolova.