Zadarska županija: Održana radionica na temu nautike

Charter agencije, njih 12. predstavili su inozemnim sudionicima svoju turističku ponudu

Izvor i foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) je, uz suradnju i potporu Zadarske županije, organizirala prvi od dva planirana nautička projekta pod nazivom Buy Croatia NAUTIKA.

U okviru navedenog projekta se održalo i studijsko putovanje agenata te specijalizirana poslovna radionica. Studijskom putovanju, koje se održava u periodu 8. do 12. svibnja u Zadarskoj županiji, prisustvovalo je devet predstavnika prestižnih turističkih charter agencija s tržišta UK-a, Njemačke, Švedske, Finske, Francuske, Rusije i Poljske.

Tako su sudionici putovanja imali prilike upoznati destinacije s područja Zadarske županije, a sam je program uključivao posjetu marinama D- Marin Dalmacija u Sukošanu, marini Kornati u Biogradu na Moru te marini Olive Island na Ugljanu. Sudionici su posjetom najpopularnijim destinacijama za nautičare stekli uvid u pogodnosti i prirodne idealne preduvjete destinacije koje osiguravaju konkurentnost na tržištu, a to svakako uključuje razvedenost obale, brojni otoci, kvalitetan raspored zaštićenih luka, povoljni vjetrovi u ljetnim mjesecima, čisto more i očuvana priroda.

Gledajući geografski položaj, Zadarska županija nalazi se u središnjici jadranske obale i time predstavlja polazišnu točku mnogim nautičarima, a i svojom duljinom obale većom od 1.300 km, mnogim je nautičarima upravo navedena destinacija jedna od najatraktivnijih. Svakako prostor za razvoj ovog oblika turizma u predmetnoj županiji konkretizira se u vidu ekonomskih čimbenika, infrastrukturnog razvoja, kao i dodatno uloženih marketinških napora.

Održanom specijaliziranom poslovnom radionicom hrvatski gospodarski subjekti,pretežno charter agencije, njih 12. predstavili su inozemnim sudionicima svoju turističku ponudu baziranu na nautičkim proizvodima te su zajedno izmijenili najnovije trendove nautičkog turizma. Svi inozemni sudionici bili su izuzetno zadovoljni i zahvalni na uloženom naporu u vidu organizacije predmetnog projekta kojem su sudjelovali te na taj način otvorili dodatan prostor za jačanje prisutnosti hrvatskog nautičkog turizma na emitivnom tržištu.