Prvi dan prestižne regate u Rovinju

Tim Ceeref pobjedom otvorio Adris 44Cup


Izvor i foto: Maistra

Posada jedrilice Ceeref odnijela je pobjedu prvog dana prestižne regate Adris 44Cup koja se održava od 29. svibnja do 2. lipnja u Rovinju. Jedrilice devet natjecateljskih timova među kojima su najveće jedriličarske zvijezde te pobjednici America's Cupa i osvajači olimpijskih medalja isplovili su u rovinjski arhipelag iz ACI-jeve marine ispred Grand Park Hotela Rovinj.

Igor Lah, kormilar tima Careef, istaknuo je: „Uvijek je lijepo regatu otvoriti pobjedom. Pogotovo što je prvog dana održana samo jedno jedrenje, a u ovako izjednačenoj floti jako je lijepo biti vodeći“.
44Cup svjetska turneja sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta, a ove godine elitnoj skupini destinacija pridružio se i Rovinj. Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts. Svaki tim sastoji se od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara. Brodovi su izrađeni korištenjem iste tehnologije koja se koristi i za proizvodnju šasija bolida formule te imaju velika ubrzanja, a mogu jedriti po svim uvjetima, što jamči uzbudljivo i izjednačeno natjecanje u kojemu je presudna vještina posade i kormilara.

Jedriličari će nastaviti jedriti morem ispred Rovinja sve do nedjelje, 2. lipnja, kada će biti i proglašen pobjednik Adris 44Cupa. Ovim jedinstvenim sportskim i društvenim događanjem ujedno se slavi i svečano otvorenje Grand Park Hotela Rovinj kojim je Adris grupa dovršila uređenje luksuzne zone Monte Mulini.