Objedinjeni nastup hrvatske nautičke ponude na 50. jubilarnom sajmu BOOT Düsseldorf

Vrijeme održavanja: 19.01.2019. - 27.01.2019.

Izvor : HGK                       Foto: medianet.messe-duesseldorf.de

medianet.messe-duesseldorf.de

Jubilarno, 50. izdanje, sajma BOOT Düsseldorf održava  se od  19. – 27. siječnja. Riječ je o najvećem nautičkom sajmu u Europi na kojemu  svoje proizvode predstavlja oko 2000 izlagača iz 68 država svijeta, a organizatori očekuju dolazak gotovo 250.000 posjetitelja.

Nastavno na interes koji je iskazala većina izlagača sajma proteklih godina te članica nautičkih udruženja HGK, dogovorena je šira suradnja Hrvatske turističke zajednice i HGK, uz logističku potporu Predstavništva sajma BOOT u Hrvatskoj te hrvatskog konzulata u Düsseldorfu, u cilju ostvarivanja što veće uočljivosti i prepoznatljivosti Hrvatske kao poželjne nautičke destinacije.

Ove godine HTZ izlaže na dvostruko većem štandu u odnosu na prijašnje godine, odnosno na 92 m² zahvaljujući tome što HGK sufinancira 50% troška uređenja štanda za članice HGK te je zamišljeno pozicioniranje drugih samostalnih izlagača iz Hrvatske uz štand HTZ-a kako bi se formirao svojevrsni hrvatski trg i osigurala promocija hrvatskog nautičkog turizma.

Također, već četvrtu godinu HGK u partnerstvu s HTZ-om i ACI d.d. organizirao je  i druženje hrvatskih i stranih partnera na štandu HTZ-a treći dan sajma, 21. siječnja, uz promociju hrvatske enogastro ponude, odnosno vina brenda HGK Vina Croatia – vina Mosaica i gastro ponudu.

Na hrvatskom štandu predstavlja se 11 suizlagača: tvrtke Burin Yacht Charter, Croatia Yachting Marina Hramina, Offshore Boote, Ultra Sailing, Marina Veruda, Angelina Tours, Denebola Charter I Anamore Yachting, te Turistička zajednica Šibensko kninske i Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije uz potporu HGK. Uz to, tu je i još 20-ak samostalnih izlagača iz Hrvatske iz sektora brodogradnje, brodske opreme, marina, chartera, brodara i ronilačkog turizma.