Njemačko i finsko brodogradilište gradit će plutajuće hotele i stambene komplekse

Uskoro plutajući hoteli na Sjevernom moru

Izvor i foto: Turizmoteka/meyerwerft.de

Grupa MEYER, jedna od vodećih brodograđevnih tvrtki s tri moderna velika brodogradilišta u Europi, udružila je snage s ADMARES Marineom, vodećim svjetskim tržištem za plutajuće nekretnine, kako bi osnovala novo zajedničko ulaganje. Sa sjedištem u Turkuu u Finskoj, nova tvrtka će se zvati MEYER Floating Solutions i fokusirat će se na razvoj i proizvodnju visokokvalitetnih plutajućih nekretnina

„Grupa MEYER prepoznala je veliki potencijal u području plutajućih rješenja i identificirala ADMARES Marine kao tržišnog lidera u ovoj industriji u razvoju. Istovremeno, ADMARES Marine je tražio strateškog partnera za jačanje svojih sposobnosti i proširenje potencijala obje tvrtke", kaže Kaj Casén, izvršni direktor MEYER Floating Solutions.

"Radujemo se razvoju dodatnih poslovnih područja i korištenju našeg jedinstvenog znanja za razvoj plutajućih rješenja za stanovanje, turizam, infrastrukturu i još mnogo toga. MEYER Floating Solutions prirodna je nadopuna našem trenutnom portfelju proizvoda i s ADMARES-om imamo sjajne i iskusni partner na našoj strani," kaže Bernard Meyer, predsjednik MEYER grupe.
Očekuje se da će izgradnja nekretnina na vodi eksponencijalno rasti jer nudi potpuno novu priliku za razvoj visokokvalitetnih nekretnina na vrijednim lokacijama.