Kreće Nautička patrola 2021.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sudjelovao je na otvorenju projekta.

Izvor i foto: Turizmoteka/HTZ

Ovogodišnja Nautička patrola Jutarnjeg lista lansirana je, sada već tradicionalno, u ACI-jevoj marini u Ičićima, koja je ujedno proslavila svoj 38. rođendan.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić sudjelovao je na otvorenju projekta, a tom prilikom istaknuo je kako je nautički turizam siguran i kvalitetan te da ove godine bilježi dvoznamenkasti rast.

„Nautička patrola Jutarnjeg važan je projekt za promociju nautičkog turizma, koji je šlag na torti hrvatskog turizma“, istaknuo je Staničić, dodavši kako očekuje kako ćemo ove godine dostići 60 posto turističkog prometa u odnosu na pretpandemijsku 2019.

Ploveća redakcija, kako ju je prozvao glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, obići će tijekom iduća dva mjeseca ukupno 35 hrvatskih marina, od Umaga u Istri, gdje su već započeli, sve do krajnjeg juga Hrvatske, anketirat će više od 1.000 nautičara na temelju čijih ocjena se rangiraju najbolje hrvatske marine te donijeti niz reportaža, razgovora i zanimljivosti vezanih uz destinacije koje obilaze. I ove je godine naglasak na povezivanju plave i zelene magistrale tako da patrola donosi i niz reportaža iz OPG-ova, u kojima nautičari mogu pronaći raznovrsne kvalitetne proizvode domaćih proizvođača.