Hrvatska IT kompanija predstavlja aplikaciju snova svih nautičara i moreplovaca

Za predstojeću sezonu aplikacija će biti integrirana u osnovnu Sentinelovu aplikaciju “Sentinel, your boat online”

Izvor i foto: sentinelmarine.net

Dobro poznata kompanija hrvatskim i inozemnim charterima i privatnim vlasnicima jahti, Sentinel Marine solutions ( https://www.sentinelmarine.net/ ) , predstavlja novi alat koji će olakšati plovidbu u poznatim i stranim vodama.

Otploviti s jednog na drugo mjesto zahtjeva mnogo znanja i vještina, što terena, to vremenske prognoze i ostalih neizvjesnosti. To znači da morate biti ili iskusan lokalac ili, ukoliko je brod iznajmljen, morate imati skippera. S ovim novitetom Sentinela, to je stvar prošlosti. Novi Sentinelov alat generira vise mogućih destinacija plovidbe s obzirom na vašu trenutnu lokaciju, vremenske uvjete i vaše interese. Jednom kada odaberete svoju polazišnu točku, aplikacija vam ponudi par opcija plovidbe i osigura najbitnije informacije: uvjete plovidbe, procjenu vremena dolaska do destinacije, daje vam informaciju je li na lokaciji marina ili sidrište, te pokazuje u koje vrijeme je lokacija najposjećenija. Ukratko, sve informacije za koje ste morali koristiti više izvora sada možete imati u manje od minute.

Za predstojeću sezonu aplikacija će biti integrirana u osnovnu Sentinelovu aplikaciju “Sentinel, your boat online” (https://apps.apple.com/us/app/sentinel-your-boat-online/id901393283 ) za praćenje brodova, kao jedan od featura pod nazivom “Destinations”, dok je u planu i samostalna aplikacija pod nazivom Bayfinder.

“Bayfinder predstavlja nešto poput TripAdvisor-a za more, samo što svoje preporuke prilagođava pravom vremenu bazirano na vremenskim uvjetima. Bayfinder može biti integriran u druge aplikacije i web stranice, za što je odličan primjer naša Sentinel aplikacija, koja sada charter goste opskrbljuje preporukama zanimljivih destinacija na Jadranu” - objašnjava P. Kostelec, CTO u Sentinelu.

“Destinations” će ponajprije biti zanimljiv iznajmljivačima brodova bez skippera, jer osigurava da njihovi gosti neće ploviti u nesigurnim uvjetima te se ponaša kao “skipper u džepu”.
Bayfinder s druge strane, privući će privatne vlasnike brodova, ljubitelje ležerne plovdibe, te sve ostale simpatizere ideje lagodnog i bezbriznog plovljenja. Za više informacija o Bayfinder posjetite njihov web ( https://www.bayfinder.app/ ).