Gradonačelnik Dubrovnika prijeti oduzimanjem koncesije Marini Frapa

Prilikom gradnje, tvrdi gradonačelnik, marina izašla iz koncesijskog područja

Izvor : Turizmoteka/Facebook     Foto: Marina Frapa

Na Facebook profilu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković reagirao je na priopćenje vlasnika Marine Frapa u Gružu, Franje Pašalića:

Sto puta izrečena laž gospodine Pašaliću, nije i neće postati istina.

1. Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje izdao je zakonitu građevinsku dozvolu, a što je potvrdilo i Ministarstvo graditeljstva Republike Hrvatske.

2. Vi ste, prilikom gradnje Vaše marine izašli iz koncesijskog područja, a o čemu će Grad Dubrovnik obavijestiti davatelja koncesije i tražiti reviziju Vaše dokumentacije.

3. Produljenje roka za ispunjenje koncesijskog ugovora dobili ste upravo zbog rekonstrukcije Lapadske obale. U svojem dopisu resornom ministarstvu, iz prosinca, 2019. godine istaknuli ste kako niste u mogućnosti dobiti uporabnu dozvolu za bazen B, ističući kako navedeno nije moguće dok se ne rekonstruira Lapadska obala, a što je potpuna neistina te Vam je temeljem navedenih neistinitih tvrdnji produžen rok za ishođenje uporabne dozvole i to za ukupno 6 godina od početka gradnje.

Stoga će Grad Dubrovnik u ponedjeljak uputiti zahtjev za poništenjem odluke Vlade, a obzirom na to da ste obmanuli Vladu Republike Hrvatske lažnim tvrdnjama za isto ćemo podnijeti odgovarajuću prijavu nadležnim tijelima.

Nadalje, budući niste ispunili koncesijski ugovor zatražit ćemo poništenje Vaše koncesije.