Dubai zaključuje rekordnu sezonu krstarenja

Od 2014. do kraja 2018. porast gostiju s kruzera od 172 posto!

Izvor: Turizmoteka            Foto: Mina Rashid

Dubai je zaključio svoju najnoviju sezonu krstarenja s rekordnim porastom od 51 posto turističkih putovanja i 38 posto povećanja broja brodova kojih je sve više iz sezone u sezone u sezonu.

Terminal Mina Rashid u Dubaiju, najposjećenije odredišta za krstarenje na Bliskom istoku, ostvario je 846 176 posjetitelja s 152 kruzera tijekom sezone, u usporedbi sa 558.781 posjetiteljem sa 110 brodova u 2017./2018.
Za nadolazeću sezonu 2019/2020. već je najavljen dolazak novih 211 brodova.
Ova sezona donijela je vodeće međunarodne brodove za krstarenje poput Tui Cruises, Aida Cruises, MSC Cruises, Costa Cruises, Pullmantur Cruises, P&O Cruises and Royal Caribbean cruise line.

Sezona je završena odlaskom Karnike, prvog indijskog broda za krstarenje iz Jalesh Cruises-a, koji je nedavno bio u Dubaiju.
Mohammed Abdul Aziz Al Mannai, izvršni direktor P&O Marinas & Executive Director, Mina Rashid, rekao je: „Zadovoljstvo nam je što krećemo u pravom smjeru u promociji Dubaija kao popularne destinacije za krstarenje za međunarodne turiste.

„Ugodno je vidjeti konstantno dvoznamenkasto povećanje turističkog prometa na Mina Rashidu svake godine. Središnje mjesto u ovoj zvjezdanoj izvedbi ima naš vodeći brod za krstarenje Hamdan bin Mohammed, sposoban za prijevoz 14.000 putnika dnevno."
Razvoj industrije krstarenja u skladu je sa strategijom Dubai Silk Road koju su pripremile luka, carina i korporacija Slobodna zona u suradnji s ključnim vladinim resorima.
Od svog pokretanja 2014. godine, terminal Mina Rashid Hamdan bin Mohammed primio je preko 2,3 milijuna posjetitelja, što je povećanje od 172 posto do kraja 2018. godine.