Costa Smeralda polazi mjesec dana kasnije

Nova Costa Smeralda krenut će 30. studenog 2019. godine na svoje prvo komercijalno putovanje

Izvor: Turizmoteka                      Foto: Costa Cruises

Zbog kašnjenja u gradnji brodogradilišta Meyer Turku u Finskoj, Costa Smeralda pokreće svoj program sedmodnevnih krstarenja Sredozemljem, počevši u Savoni, 30. listopada. Stoga će biti otkazano pet prvih krstarenja novim brodom koji plovi na tekući plin /LNG/.

Program, koji se odnosi na sve krstarenja do travnja 2021. je nepromijenjen: jedan tjedan u zapadnom Sredozemlju do Savone (subota), Marseille (nedjelja), Barcelona (ponedjeljak), Palma de Mallorca (utorak) Civitavecchia (četvrtak) i La Spezia (petak).

Komentirajući kašnjenje, predsjednik Costa Crociere Neil Palomba rekao je: "Nažalost, brodogradilištu Meyer Turku treba više vremena kako bi Costa Smeralda ispunila naša očekivanja i očekivanja naših gostiju. Duboko žalimo zbog ovog kašnjenja i ispričavamo se zbog neugodnosti našim gostima koji su već rezervirali krstarenje Costa Smeraldom prije 30. studenog. "

Ako kupci pristanu na novo krstarenje, Costa će prenijeti već plaćeni iznos na novu rezervaciju. Ako to ne žele, vratit će im se cijeli uplaćeni iznos. Pored toga, svi troškovi za kupljene karte i transfere, koji su bili nužni za krstarenje, vraćeni su.