Forum iznajmljivača by Istrialux

Inspirativne ideje, vrijedni savjeti i interaktivne radionice za uspješnu sezonu

Izvor i foto: Turizmoteka/Istrialux

Istrialux s ponosom objavljuje uspješan završetak svog najnovijeg događaja - Foruma iznajmljivača, koji se održao 23. ožujka 2024. u Svetvinčentu. Forum je okupio velik broj iznajmljivača i partnera iz turističke industrije, pružajući im priliku za razmjenu ideja, usvajanje novih znanja i stvaranje vrijednih poslovnih kontakata.

Sudionici Foruma imali su priliku sudjelovati u dinamičnom programu koji je uključivao panel raspravu i donio korisne uvide i savjete iznajmljivačima, dok su potom radionica i predavanje potaknuli kreativnost i inovativnost u razvoju novih usluga i iskustava za goste.
Forum je započeo s panel raspravom na temu "Kako postići maksimum iz svoje nekretnine", koja je privukla pažnju sudionika zahvaljujući vrijednim uvidima i savjetima stručnih panelista.

Lenka Šajina, dobitnica nagrade SlowFood Ambasador i dugogodišnja djelatnica u turizmu, Tomislav Cimerman, vlasnik turističke agencije KRK ADRIA d.o.o. te Ivana Pokrajac, privatni iznajmljivač, podijelili su svoje bogato iskustvo i pružili korisne smjernice za unaprjeđenje kvalitete usluga iznajmljivanja smještaja.
Nakon panel rasprave, sudionici su se podijelili u timove kako bi sudjelovali u radionicama usmjerenima na generiranje novih ideja za poboljšanje kvalitete boravka gostiju i stvaranje pozitivnih recenzija. Kroz kreativne zadatke i interaktivne diskusije, iznajmljivači su razmijenili inspirativne priče i razvili inovativne koncepte koji će unaprijediti njihova iskustva.

Završno predavanje na temu "Strategije za uspješnu sezonu" predstavilo je ključne aspekte poput politike cijena, kvalitete i poreznog tretmana prihoda od iznajmljivanja. Kroz analizu trendova tržišta i praktične savjete, sudionici su dobili vrijedne smjernice za optimizaciju poslovanja i privlačenje većeg broja gostiju kroz promociju lokalnih sadržaja.

Slike, cijene i recenzije ključni su elementi koji utječu na uspjeh, stoga je naglasak na kontinuiranom unaprjeđenju ponude i brizi za zadovoljstvo gostiju. Ovaj Forum naglasio je sudionicima da aktivnim sudjelovanjem i zajedničkim naporima može se oblikovati budućnost turizma i potaknuti njegov razvoj.

"Sretan sam što smo imali priliku organizirati ovaj Forum i vidjeti kako su iznajmljivači zainteresirani aktivno sudjelovati u radionicama, kao i nesebično podijeliti svoja iskustva. Nadamo se da su sudionici stekli nove spoznaje i ideje koje će im pomoći u daljnjem razvoju njihovog poslovanjai postizanje izvrsnih rezultata u iznajmljivanju njihovih objekata.", izjavio je Igor Macan, direktor Istrialux agencije.

Forum iznajmljivača Istrialuxa pokazuje predanost agencije stvaranju poticajnog okruženja za iznajmljivače i promociji održivog razvoja turizma u regiji. Ovakvi i slični događaji imaju mogućnost da dugoročno daju pozitivan utjecaj na turističku industriju u Istri i šire.

Organizatori Foruma iznajmljivača zahvaljuju svim sudionicima, panelistima i predavačima na angažmanu i inspirativnim doprinosima.