SALTO univerzalni uređaj za uštedu energije (ESD)

Sustav omogućuje hotelima da optimiziraju potrošnju energije isključivanjem osvjetljenja i podešavanjem sustava kontrole klime kada se gosti ne nalaze u sobi dulje vrijeme.


Izvori foto: Turizmoteka/Salto Systems

Što čini proizvod posebnim?
Potrošnja energije jedan je od najvećih operativnih troškova hotelske industrije i ostaje drugi najveći trošak s kojim se hoteli moraju boriti, odmah iza rada. Trošak električne energije drastično je porastao u posljednjih nekoliko godina i samo će nastaviti rasti. U prosjeku, 90% utrošene električne energije dolazi iz gostinjske sobe, koja može biti najneupravljiviji resurs za vašu nekretninu (sustav za klimatizaciju / grijanje (HVAC) u sobi za goste može predstavljati 70 do 90% potrošene električne energije). Konzervacija brzo postaje najjeftinije i najlakše rješenje problema.

SALTO Universal ESD sustav omogućuje hotelima da optimiziraju potrošnju energije isključivanjem osvjetljenja i podešavanjem sustava kontrole klime kada se gosti ne nalaze u sobi dulje vrijeme.

Hotelski HVAC i sustavi rasvjete dobivaju status sobe (zauzeti / prazni) od senzora i, kao rezultat toga, aktiviraju ili deaktiviraju svjetla u prostoriji, klima uređaj ili grijač dok održavaju ugodnu temperaturu (koju konfigurira i postavlja uprava). Maksimalna razina učinkovitosti postiže se ako postoji i senzor vrata ili prozora za razlikovanje između uporabe klima uređaja i osvjetljenja, ovisno o tome jesu li prozori otvoreni ili zatvoreni.

Komponente sustava i SALTO Universal ESD ekosustav koristi infracrvene detektore i naprednu bežičnu tehnologiju. Instalacija i postavljanje je vrlo jednostavna i pouzdana i može se postići za otprilike 20 minuta, osiguravajući da vaše sobe ostaju dostupne za prodaju.

Smanjenje potrošnje električne energije može se lako procijeniti i ovisit će o veličini objekta, klimi, zemljopisnom položaju i drugim čimbenicima.

Kako radi
Otkriva da li je soba za goste zauzeta informacijama koje se prenose na Universal ESD upravljački modul pomoću pasivnog infracrvenog detektora kretanja i senzora mikro vrata.
Kada je soba za goste zauzeta, sustav omogućuje gostu potpunu kontrolu nad svim postavkama temperature i osvjetljenjem.
Ako sustav detektira praznu sobu za goste, rad se regulira pomoću upravljačkog modula koji pokreće prilagođene postavke za uštedu energije, tj. Smanjenje temperature itd.
Neovisne temperature u sobama za goste određuju hotelski menadžment, što omogućuje kontrolu potrošnje električne energije, a istovremeno održava maksimalnu udobnost sobe.
Značajke i prednosti sustava
Uštedite 25-40% na klimatizaciji i troškovima grijanja.
Ne ugrožava udobnost gosta.
Bežična i akumulatorska instalacija plug-and-play, bez obzira na vrstu konstrukcije.
Izbjegava nepotrebnu potrošnju energije kada je gost vani (tj. Skupi klima uređaj koji hladi praznu sobu).
2 relejna izlaza - jedan za osvjetljenje i jedan za klimatizaciju.
Okov za montažu na DIN šinu za jednostavnu ugradnju.
Različite kartice za konfiguriranje mogu konfigurirati tvorničku konfiguraciju uređaja za uštedu energije pokreta na prilagođene zahtjeve instalacije.