Reco iz Tripadvisora

Nova platforma namijenjena putnicima kako bi se pojednostavilo planiranje odmora

Izvor i foto: Turizmoteka/helloreco.com

Tripadvisor , najveća svjetska platforma za putovanja, službeno je predstavio novu platformu za dizajniranje putovanja nazvanu Reco ( helloreco.com ). Reco pomaže putnicima u planiranju nezaboravnih iskustava s odmora ručno izrađenih od strane pouzdanih stručnjaka koji izrađuju krojeve po mjeri i prikazuju najbolje od onoga što odredište može ponuditi. 

Kako bi udovoljio porastu potražnje za autentičnim i transformacijskim putničkim iskustvima, Reco je okupio kvalificiranu i široko priznatu mrežu od više od 300 stručnih dizajnera putovanja iz više od 100 zemalja. Na temelju svog iskustva i uvida kao profesionalni savjetnici za putovanja, Reco's Trip Designers pružaju personalizirane smjernice, vrijednost i nadahnuće s posebnim pogodnostima i ponudama - od dodatnih sadržaja, nadogradnje sobe, ekskluzivnog pristupa nezaboravnim putničkim iskustvima i još mnogo toga.
Tripadvisor je predstavio Reco u trenutku kada se čini da povjerenje putnika raste zbog najnovijih vijesti o cjepivima i ono što tvrtka očekuje bit će porast potražnje za putovanjima 2021. Prema nedavnom istraživanju američkih putnika Tripadvisora , a s obzirom na utjecaj pandemije, 44 posto je reklo da će vjerojatnije koristiti putničkog savjetnika za buduće putovanje. Štoviše, 46 posto vjerojatno će angažirati savjetnika za putovanja kako bi planirao i rezervirao sljedeći odmor, navodeći kako im samopouzdanje daje netko tko je ranije bio na odredištu.
"Ova vrsta personalizirane putničke usluge bila je i prije pandemije prijeko potrebna, a još više danas kada smo svjesni toliko neizvjesnosti oko toga što se događa na terenu na odredištima o kojima svi sanjamo posjetiti", rekao je Brad Soroca , potpredsjednik, marketinga Tripadvisora. "Uzimajući u obzir učinak globalne pandemije, uparivanje putnika s dizajnerom putovanja koji ima stručnost u odredištima, pružit će sigurnost da je njihovo putovanje sigurnije i ugodnije, tako da mogu maksimizirati svaku sekundu svog sljedećeg iskustva“.
Kako funkcionira Reco

Korisnici jednostavno dijele detalje i preferencije o svom sljedećem putovanju na Reco - poput odredišta, datuma i duljine putovanja, vrste putovanja (npr. Samostalno putovanje, godišnjica ili obiteljski odmor, itd.), broja putnika i postavljenih parametara proračuna. Platforma Reco odmah uspoređuje korisnike s izborom dizajnera putovanja koji zadovoljavaju njihove jedinstvene potrebe.
Nakon početnog razgovora putem poruka na platformi, korisnik plaća 199 dolara naknade kako bi dizajner putovanja započeo s dizajniranjem, planiranjem i rezervacijom prilagođenog plana puta za putovanje bez stresa i nezaboravno pamćenje. Kroz ovaj postupak (prije, tijekom i nakon putovanja), Reco služi kao središnje komunikacijsko središte i spremište za sve važne putne isprave i potvrde. Dizajner putovanja ostaje dostupan korisnicima Reco tijekom cijelog putovanja, a također se može koristiti i pomagati u upravljanju svim promjenama ili otkazivanjima.
Ovo novo iskustvo u aplikacijama za stolna računala i iOS trenutno je dostupno stanovnicima SAD-a. Reco će se u sljedećim mjesecima razvijati s dodatnim značajkama, poboljšanjima i partnerstvima, s širenjem na druga tržišta i formate platformi, uključujući i Android aplikaciju.