Odjeci s berlinske burze: HR odjeli trebali bi se zalagati za mobilno učenje svojih djelatnika

Mobilno učenje omogućuje zaposlenicima da uče nove vještine, ali tako da oni mogu birati kada i gdje učiti.

Izvor: Turizmoteka       Foto: laptopmag.com

Na svijetu postoji više od sedam milijardi mobilnih uređaja. Oni omogučuju da je učenje moguće i izvan učionica i drugih prostora. Mobilni uređaji omogućuju da sa sobom uvijek imate udžbenike i druge stručne materijale, ali i da učite u različitim okruženjima i na raznim mjestima. Mobilno učenje može povećati produktivnost, povećati profit i poboljšati zadržavanje osoblja. Evo i argumenata za to:

Brzo i učinkovito učenje

Za industriju turizma u kojoj je ljubaznost važna, nove lekcije se uče svakodnevno, da li je to određeni zahtjev gosta ili lakši način za čišćenje soba. Mobilno učenje je fleksibilno i omogućuje laku distribuciju novih lekcija. Tečajevi se mogu provoditi u autobusu na putu do posla ili prije spavanja, što znači da se učenje odvija prema rasporedu učenika.

Štednja i upravljanje vremenom

Tradicionalna, učionica zauzima prostor i vrijeme. Učionica treba biti rezervirana, a studenati moraju doći u određeno vrijeme i na određeno mjesto bez obzira na druge obveze koje imaju.
Ako student propusti jednu lekciju, on je ne može nadoknaditi. Mobilno učenje u tome ima velike svoje prednosti. Student je slobodan organizirati svoje vrijeme kako želi, i, naravno, nema potreba za učionicama.

Poboljšan razvoj vještina i učenja

Mobilno učenje omogućuje zaposlenicima da uče nove vještine, ali tako da oni mogu birati kada i gdje učiti.
Osim toga, dokazano je da mobilni rezultati učenja su učinkovitiji u zadržavanju znanja (prema 2010-2011 izvješću Horizon) a arhiviranim stručnim materijalima se može pristupiti u bilo koje vrijeme.