Hotel Xcaret postavlja nove standarde u ekoturizmu

Prvi hotel s EarthCheck certifikatomIzvor: Turizmoteka Foto: WTM

Za sve one koje zanima zeleni turizam, bit će zanimljiv novi hotel Xcaret, koji je trenutno u izgradnji u Meksiku i koji će biti prvi hotel s EarthCheck certifikatom za planiranje i projektiranje ( EarthCheck je najpoznatiji u svijetu program certificiranja upravljanja okolišem).

Hotel će imati 900 soba (all-suite) i bit će otvoren u prosincu 2017. godine na Maya rivijeri. To će biti prvi hotel konzorcija Grupo Experiencias Xcaret, koji se ponosi svojom predanosti ka održivosti, socijalnoj odgovornosti i inovacijama.
Taj hotel je prvi od planiranih devet , koji će ukupno imati 5.500 soba,a sve na Riviera Maya u Xcaret Parku koji je osnovan kako bi hotelski gosti uživali u očuvanom, autentičnom prirodnom okruženju.

Smješten između Karipskog mora i tropskih džungli Playa del Carmen, hotel će ponuditi jedinstvene, autentična iskustva s ljetovanja zahvaljujući inovativnom programu koji sadrži posjetu parkovima prirode, obilazak arheološkim turama, te uživanje u originalnoj meksičkoj gastronomskoj ponudi.