Objavljen poziv za dodjelu državnih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

Neki od prihvatljivih djelatnosti su: marine, charteri, putničke agencije povezane s nautičkim prometom, brodari, kopneni prijevoz putnika itd.

Izvor i foto: HGK/D marine

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog oporavka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koji će dodjeljivati pojedinačne potpore korisnicima koji ispunjavaju uvjete iz programa.

Cilj programa je osigurati financijsku podršku poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i s njima povezanim djelatnostima radi ublažavanja posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na njihovo poslovanje. Potpore će se dodjeljivati kao državna jamstva za nove kredite za likvidnost, a prihvatljivi korisnici su mali, srednji i veliki poduzetnici koji posluju u sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti na teritoriju Republike Hrvatske.

Ukupan iznos predviđenih sredstava po navedenom programu iznosi 600.000.000 kuna. Posrednička tijela HAMAG BICRO i HBOR provoditi će dodjelu potpora u obliku jamstava za nove zajmove iz odjeljka „3.1. Ograničeni iznosi potpore“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 200.000.000 kuna, i iz odjeljka „3.2. Potpora u obliku jamstava za zajmove“ i to u maksimalnom planiranom iznosu od 400.000.000 kuna. Najveći iznos jamstva može iznositi 800.000,00 EUR.

Neki od prihvatljivih djelatnosti su: marine, charteri, putničke agencije povezane s nautičkim prometom, brodari, kopneni prijevoz putnika itd.

Sveukupan popis prihvatljivih korisnika i sve detalje programa molimo pronađite priloženo i ovdje: https://mmpi.gov.hr/natjecaji-83/program-drzavnih-potpora-za-sektor-mora-prometa-i-infrastrukture/22309

S poštovanjem,

Sektor za turizam
HGK