"Krediti za rast i razvoj“

110 milijuna eura iz europskih fondova

Izvor i foto: HBOR
HBOR-u  je uručena Odluka o povjeravanju provedbe financijskog instrumenta
 Povodom pokretanja novog financijskog instrumenta „Krediti za rast i razvoj“, u hotelu Osijek održano je svečano uručenje Odluke o povjeravanju provedbe financijskog instrumenta Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak. Ukupna vrijednost ovog financijskog instrumenta iznosi 110 milijuna eura iz europskih fondova, a namijenjen je mikro, malim i srednje velikim poduzetnicima u fazi rasta i razvoja.

Financijski instrumenti sufinanciraju se u okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova i dolaze u obliku kreditnih linija, garancijskih shema i fondova poduzetničkog kapitala.

U okviru instrumenta „Krediti za rast i razvoj“ poduzetnicima će se dodjeljivati dugoročni investicijski krediti s rokom otplate do 12 godina, koji će se nuditi po povoljnoj kamatnoj stopi. Kada se iznosu od 110 milijuna eura EU sredstava pribroje sredstva poslovnih banaka, koje će sudjelovati s minimalno 50 posto vlastitih sredstava, hrvatskim poduzetnicima na raspolaganju će biti 220 milijuna eura uz znatno povoljnije uvjete od tržišnih.

U HBOR-u najavljuje da će provedba novog financijsko instrumenta započeti početkom sljedeće godine, a do tada pozivaju poduzetnike da koriste ostale financijske instrumente kao što su jamstveni programi CIP i Innovfin.