Završna edukativna radionica o seoskom turizmu

Karlova, Hotel Korana Srakovčić od 15 do 17 sati

Izvor i foto: Turizmoteka/tzkz.hr

Sutra će se u hotelu Korana u Karlovcu održati završna edukativna radionica o seoskom turizmu koju organizira Regionalna turistička zajednica Karlovačke županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Udrugom ruralnog turizma Hrvatske. Riječ je o ciklusu od 40 radionica o seoskom turizmu koje su održane diljem Hrvatske uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta, te podršku destinacijskih partnera županijskih turističkih zajednica i lokalnim akcijskim grupama.

Sutrašnja radionica je namijenjena svim registriranim pružateljima usluga seoskog turizma (poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga) te predstavnicima turističkih zajednica i lokalnih akcijskih grupa koje djeluju na području Karlovačke županije.

Na radionici će se govoriti o zakonodavnom okviru i izazovima, novim turističkim trendovima, značaju kulturne baštine te važnosti redovne digitalne komunikacije. Sudionicima je također biti predstavljen Digitalni katalog seoskog turizma koji pružateljima usluga seoskog turizma omogućuje besplatnu promociju na domaćim i inozemnim tržištima putem web stranice hrvatska.hr Hrvatske turističke zajednice. U katalog se upisuju poljoprivredna gospodarstva koja imaju registrirane vinarije, kušaone, farme, izletišta, agroturizme, ruralne objekte za smještaj i slično.

Očekujemo 30-ak sudionika odnosno kolega iz turističkog sektora, a na radionici će nazočiti Županica Karlovačke županije, gospođa Martina Furdek Hajdin te predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH.

Dnevni red radionice koja nalazi se u tablici niže:

15:00 – 15:15 Predstavljanje sudionika

15:15 - 15:30 Zakonodavni okvir za djelovanje seoskog turizma

15:30 - 15:40 Integracija kulturnih sadržaja u promotivne aktivnosti

15:40 – 16:00 Važnost i alati digitalne promocije seoskog turizma

16:00 - 16:20 Predstavljanje aplikacije moj-seoski.hr i korisničkih uputa

16:20 – 16:40 Diskusija

16:40 – 17:00 Završne riječi i evaluacija radionice