Wine EnoGastro Vip Event u Splitu

U Splitu će konferencija okupiti vrhunske enologe, vinare i vinogradare, edukatore, vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delicija, kao i ugostitelje, hotelijere i druge turističke djelatnike

Izvor i foto: Turizmoteka/HGK

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Wine EnoGastro Vip Event održat će se u srijedu, 23. lipnja, u 12 sati, u splitskom Hotelu Amphora, na adresi Šetalište Ivana Pavla II. 51.

Osnovni cilj ove međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca jest edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Stoga će Wine EnoGastro Vip Event okupiti vrhunske enologe, vinare i vinogradare, edukatore, vodeće lokalne proizvođače gastronomskih delicija, kao i ugostitelje, hotelijere i druge turističke djelatnike.

Teme kao što je Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, predavanja i radionice o tehnikama kuhanja i načinu dekoriranja tanjura, bonton i kultura stola, kuharska prezentacija tehnike Sousvide kuhanja, samo su dio bogatog programa u kojem će sudjelovati vrhunski sommelieri, kuharskih chefovi i ugostitelji.

Između predavanja i radionica sudionici će imati priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima upoznati i povezati, a događaj će zaključiti humanitarna degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina.

Hrvatska gospodarska komora partner je Wine EnoGastro Vip Eventu koji se, uz Split, ove godine održava u još četiri hrvatska grada: Rijeci (16. lipnja), Poreču (17. lipnja), Zadru (30. lipnja) i Zagrebu (1. srpnja).