Vrsar: Casanova Tour

Jedinstvena interaktivna šetnja Vrsarom s najpoznatijim svjetskim ljubavnikom

Izvor i foto: istrainspirit.hr

Vrsar, ljubavna destinacija Giacoma Casanove, pustolova i najpoznatijeg svjetskog zavodnika, ponovno će ovog ljeta očarati posjetitelje koji će se zajedno s njim zaputiti u interaktivnu kostimiranu šetnju kroz ulice starogradske jezgre Vrsara i to 12.06., 26.06., 10.07., 24.07., 7.08. i 21.08.2018. Casanova Tour je odličan primjer promocije destinacije kroz kulturno povijesnu baštinu te njene intepretacije u maniri storytellinga kroz kazališni izričaj u izvedbi Istra Inspirita.

'Uz mnogobrojne kulturne i zabavne manifestacije koje se tradicionalno organiziraju tijekom ljetnih mjeseci, Vrsar će i ovog ljeta svojim gostima nastojati pružiti jedinstveni doživljaj putovanja u povijest. Osim Starog samnja koji oživljava Vrsar u doba Vrsarske grofovije i koji će ove godine imati dva izdanja, uskoro kreće prvi Casanova Tour. Kao i dosadašnji Casanovafest, i ova nova interaktivna tura za glavnu temu ima lik Giacoma Casanove i opis njegovog boravka u Vrsaru iz slavnih Memoara.', izjavila je Natalija Vugrinec, direktorica Turističke zajednice općine Vrsar te dodala: 'Ovo događanje nastavlja se na Casanovafest koji se organizirao proteklih devet godina, a koji je kroz predavanja, predstave, filmske projekcije, izložbe i koncerte prezentirao temu ljubavi i erotike u raznim vidovima umjetnosti.

Za ovu turističku sezonu osmišljen je u suradnji s Istra Inspiritom novi koncept –vođena interaktivna tura u šest termina, kako bi se što većem broju gostiju omogućilo upoznavanje sa zanimljivom bogatom poviješću našeg mjesta. Za iduću sezonu Casanova Tour se planira dopuniti gastronomskim doživljajem, u skladu s EU projektom „Uživam tradicijo“ u kojem je TZO Vrsar jedan od partnera, a koji za temu ima očuvanje i turističku valorizaciju autohtonih namirnica i jela. Sigurni smo da će takvo događanje biti izuzetno privlačno gostima u našoj destinaciji, ali i da će imati značajan promotivni učinak.'

Izvođači Istra Inspirita će u sklopu 'Casanova Toura' sve posjetitelje odvesti na nezaboravno putovanje u doba Vrsarske grofovije kad je zavodnik i pustolov , Giacomo Casanova dvaput boravio u Vrsaru. Prvi je put, kako sam navodi u svojim 'Memoarima', koji su poslužili kao izvor za scenarij ove inovativne ture, posjetio Vrsar na tri dana u kolovozu 1743. godine, još kao siromašan i neugledan svećenik, dok je drugi put u Vrsar dospio kao vojnik tijekom putovanja s mletačkog otočića Malamocco, kada se njegov brod noću usidrio u vrsarskome pristaništu.

Giacomo Casanova kojeg prati glas najvećeg ljubavnika u povijesti, u Vrsar se vraćao, navodno, zbog lijepih Vrsaranki. Posjetitelji ove ture će kroz zabavno edukativni sadržaj moći otkriti intimniju stranu Casanovinog Vrsara, te sve zanimljive zgode koje su karakterizirale njegov boravak u Vrsaru, a između ostalog posjetit će vidikovac ispod ladonje kod crkvice sv. Antona, vidikovac Casanova, trg u centru starog grada, te Casanovino utočište u sklopu gradskih zidina.

Interaktivna tura započinje ispred Turističke zajednice općine Vrsar u 20 sati. Tura se ne naplaćuje, uz obaveznu rezervaciju na info@istrainspirit.hr ili info@infovrsar.com Organizator ovog programa je Turistička zajednica općine Vrsar, uz potporu Maistre d.d.