Vikend u Novom Vindolskom

Vikend u znaku tradicije i zabave uz mesopusnu nostalgiju

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Novi Vinodolski

Petak i subota u Novom Vinodolskom donose novu manifestaciju koja će svim posjetiteljima pokazati ljepotu običaja Novog Vinodolskog, ali i zabaviti sve prisutne uz glazbu uz koju su odrastale generacije.

U petak će Korzom hrvatskih branitelja proći mali i veliki novljanski mesopustari koji će pozdraviti grad i sve građane i posjetitelje Novoga, a pozdrav svim nazočnima će uputiti i Ledenički maškaroni. Korzom će prošetati i prekrasne novljanske narodne nošnje koje će se nakon toga uputiti na Trg Vinodolskog zakona na kojem će se pročitati dio Žitka i zaigrati kolo te na taj način svima nazočnima pokazati raskoš i ljepotu običaja koji je 2011. godine zaštićen od strane RH kao nematerijalno kulturno dobro. Program će voditi Irena Grdinić.

Večer će se nastaviti uz zabavu na dvije pozornice – klapu Intrigu na Trgu Vinodolskog zakona i Cabaret band uz DJ-a na Frankopanskom trgu te uz plesne korake, jer će se za animaciju pobrinuti plesači Plesne škole Dansel pod vodstvom Elija Bašana. Mališani će moći uživati u crtanju lica i izradi šarenih figura od balona te fotografiranju u foto pointu.

Dok je petak u znaku tradicije, kroz subotu se vraćamo u neka prošla vremena. Na Frankopanskom trgu će sve prisutne zabavljati DJ Bruno Bosco, Grooversi i SuperCover band, dok će na Trgu Vinodolskog zakona sva dječica moći uživati u dječjem disku uz kostimirane animatore i program Blue moon-a. Grad će krasiti i foto pointi, photo boot uz kojeg ćete sliku kao uspomenu s manifestacije moći ponijeti sa sobom te predivna vintage kulisa uz oldtimere i vespe pa vas pozivamo da iskoristite trenutak, napravite fotografiju i dostavite ju na info mail Turističke zajednice, jer će najljepša i najkreativnija biti i nagrađena.

Nikako nemojte propustiti nešto sasvim drugačije, a to je Rolly park na Trgu Ivana Mažuranića. Svi ljubitelji rolanja i glazbe 70.-ih, 80.-ih godina će doći na svoje, jer će uz besplatan najam klizaljki moći rolati stazom uz ritmove svima poznatih pjesama i DJ Borisa. Role će se iznajmljivati na kućici uz stazu.

Vjerujemo da odlične zabave neće nedostajati i da ovog vikenda svi putevi vode u Novi!