Uskoro kreće zimski festival u Solinu

„Winterfest Solin“ se održava od 14. siječnja do 14. veljače 2019. godine

 

 Izvor i foto: dalmatia.hr

TZ grada Solina u suradnji s gradskom upravom i partnerima i ove godine kreće s projektom oživljavanja ponude grada Solina kroz cijelu godinu pod nazivom „Winterfest Solin“, a koji će se održati od 14. siječnja do 14. veljače 2019. godine. Zimski festival u Solinu jedini je takav u županiji, a kroz 4 različite teme prikazuje kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina građanima i posjetiteljima.

Zimski festival kao slagalica iskustva ima nekoliko glavnih tema koje obrađuje kroz događanja, radionice, zabavu i predavanja, a to su voda, nasljeđe, milost i ljubav. Priče o rijeci Jadro, Doživi i otkrij Salonu, tečaj starih zanata, škola crtanja tek su neka od dvadesetak događanja Zimskog festivala u Solinu.

Osim edukacije svojih sugrađana te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranjem grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godini. Ulaz na sva događanja u sklopu Manifestacija Winterfest Solin se ne naplaćuje.

Program Winterfesta Solin se sastoji od 24 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi,Noć muzeja, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, Gašpine mlinice, restorana Gašpić, konobe pizzerie River, hotela President,hotela Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.