Učenici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac u petak pripremaju gulaš od divljači

Aktivnosti se pripremaju i u Slatkovodnom akvariju Aquatika

Izvor i foto: TZG Karlovac

U petak 14. svibnja u prijepodnevnim satima u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici škole, budući kuhari, pripremat će gulaš od divljači u kotlićima na otvorenoj vatri pod nadzorom svojih mentora.

Uz čak četriji rijeke, naš kraj ima i prekrasne šume stoga je meso divljači tradicionalna namirnica karlovačkog kraja. Jedna od najvećih prednosti pripreme jela od divljači je prilika da se priprema i jede meso koje je još uvijek vrlo malo zastupljeno na tržištu. Pogrešno je mišljenje da je priprema mesa divljači težak i dugotrajan posao koji iziskuje veće kuharsko umijeće. Potrebno je samo nešto više vremena za pripremu jer za razliku od mesa domaćih životinja meso divljači „traži“ sporiju termičku obradu. No krajnji rezultat je doista vrhunski specijalitet!

Ovu aktivnost pripreme gulaša od divljači u kotlićima na otvorenoj vatri organiziraju učenici i djelatnici Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac kao još jednu u nizu svojih promotivnih aktivnosti na temu pripreme tradicionalnih jela te promocije zanimanja.

Gulaš od divljači bit će gotov oko 11.00 sati nakon čega slijedi i prodaja zainteresiranim posjetiteljima.

Podsjetimo da i ovog vikenda u Karlovcu možete uživati u aktivnostima koje pripremaju u Slatkovodnom akvariju Aquatika, te u izvrsnim slasticama i jelima s jagodama u karlovačkim restoranima i slastičarnicama. U Gradskom muzeju Karlovac očekuje vas zanimljiva izložba “Vrata Zvijezde”

Detalje možete potražiti na web stranici TZ grada Karlovca www.visitkarlovac.hr

Sve aktivnosti će se provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama.