Rasprodane prve kotizacije za Plava Laguna Ironman 70,3 Poreč

Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline

Izvor i foto: Turizmoteka/Plava Laguna

 Prve kotizacije za utrku Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istria – Hrvatska koji će se održati 16. listopada, su već s početkom 2022. godine u potpunosti rasprodane. Podsjećamo, prvi razred kotizacija pušten je u prodaju 7. prosinca te je rasprodan i trenutno se prodaje drugi razred kotizacija za sportaše koji odaberu Hrvatsku kao svoju triatlonsku destinaciju u listopadu.

„Raduje nas velik interes triatlonaca za utrku u Hrvatskoj. Ponosni smo naravno što je prvi razred kotizacija rasprodan i vjerujem da ćemo u organizacijskom smislu opravdati povjerenje sportaša“, ističe Goran Vrus, direktor utrke.
Nakon suradnje s Ironman grupom koja je započela u 2019. godini te dva Plava Laguna 5150 Triatlona Poreč iz serije Ironman natjecanja, Plava Laguna ove godine u Poreču organizira 70.3 triatlon, jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja u ovom sportu.

Ironman 70.3 označava distancu u miljama koju sportaši trebaju proći u tri discipline – 1.2 milje plivanja, 56 milja bicikliranja te 13.1 milja trčanja (izraženo u km je to 113 ukupno, 1.9 km plivanje, 90 km bicikliranja te 21.1 km trčanja).

Sami start kreće s plivačkom trasom u Zelena Resortu u Poreču, ispred Hotela Parentium Plava Laguna.
Tranzitna zona planirana je ispred Hotela Molindrio Plava Laguna, a biciklistička trasa protezat će se do Buzeta i natrag. Posljednja, trkačka trasa započinje u tranzitnoj zoni u Zelena Resortu, do starog grada Poreča i natrag te do Funtane i natrag.
Ovo natjecanje najbolji sportaši završavaju već unutar 4 sata, dok je vremensko ograničenje utrke 8 sati.
Najbolji na Plava Laguna IRONMAN 70.3. Poreč osigurati će si i mjesta za Svjetsko prvenstvo IRONMAN 70.3 koje će se održati u Lahti, Finska 26. – 27.kolovoza 2023. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com/im703-croatia gdje se može registrirati za event te osigurati svoje mjesto na ovom prestižnom sportskom događanju.
Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, web stranica Ironman.com ima godišnje preko 30 milijardi posjeta.