Pula maraton

Cilj ove sportske manifestacije je da se s jedne strane privuku u post sezoni turisti i time ostvare noćenja i promovira Pula, Istra i Hrvatska kao destinacija i za rekreativni turizam, ali i da se educiranju građani o pozitivnim učincima zdravog načina života

Izvor i foto. TZG Pula

Danas je u Gradskoj palači predstavljen nadolazeći trkački vikend Pula maraton, trkačka manifestacija koja će se održati od 20. – 22. rujna 2019. godine po prvi put u Puli.

Turistička zajednica Grada Pule zajedno sa Run&Trek, ISTRun i pod pokroviteljstvom Grada Pule nositelj je projekta Pula Marathon koju provode sa partnerima Arena Hospitality Group i Uniline turističkom agencijom.

Sanja Cinkopan Korotaj pozdravila je srdačno prisutne, ispred turističke zajednice Grada Pule, te zahvalila se Gradu Puli i partnerima na podršci. Rekla je kako se ove subote i nedjelje u našem gradu održava Pula Marathon te dodala kako je sve spremno za ovu vikend atrakciju u našemu gradu.

Cilj ove sportske manifestacije je da se s jedne strane privuku u post sezoni turisti i time ostvare noćenja i promovira Pula, Istra i Hrvatska kao destinacija i za rekreativni turizam, ali i da se educiranju građani o pozitivnim učincima zdravog načina života, te da ih se motivira na bavljenje sportom.

Robert Franjković ispred Udruge Run&Trek zahvalio se svima na doprinosu i istaknuo da je prijavljeno 1420 trkača iz 25 zemalja svijeta što je veliki uspjeh već postignut, jer ususret prvom Pulskom Marathonu broj prijavljenih se kreće prema 1 500 što govori o dobroj organizaciji, promociji i privlačnosti koju staza počevši od Arene kroz grad čini jedinstvenom i atraktivnom.


Partneri utrke, Andrea Petrić ispred Arena Hospitality Grupe, naglasio je da je AHG pokrovitelj dječjih utrka čime žele od malena poticati lokalnu zajednicu na bavljenjem sportom, dok je Boris Žgomba ispred Unilinea iskazao zadovoljstvo što su dio priče Pula Maratona koja postaje motiv dolazaka turista u grad te je pozvao sve posjetitelje da dođu na EXPO Zonu gdje će Uniline imati promociju sportskog zimskog turizma i sl.

Prve utrke održati će se u subotu večer 21. rujna 2019. (5km i 10km) sa starom u 20.30 odnosno u 20.35 sati. Riječ je o 5. po redu noćnoj utrci Pulska Xica. Trasa noćne utrke biti će obogaćena vizualnim efektima svjetlom i mapping instalacijama jubilarnog Visualia festivala. Nakon utrke Pulska Xica, u Areni s početkom u 21.00 sat predviđen je party pod nazivom „Blame It on the boogie“ , muzika 80-tih na kojem se pozivaju svi građani da dođu i da se zabave. Ulaz je za sve slobodan.

U nedjelju, 22. rujna 2019. održat će se 1. Pulski Maraton . Riječ je o cestovnoj utrci koja objedinjuje tri različite discipline ( Polumaraton 21 km, Polumaraton štafeta 3 x 7 km i Maraton 42 km ) sa zajedničkim startom u 9.00 sati ispred i ciljem u Areni. Polumaratonci trče jedan krug u dužini od 21 km dok Maratonci trče dva kruga ukupne dužine 42 km.
Odmah nakon starta starijih natjecatelja slijede tri dječje utrke sa startom ispred Arene uz pokroviteljstvo ARENA Hospitality Groupe. Prvo kreću predškolarci (150 m / start 9.10 h ) , zatim učenici od 1. do 4. razreda ( 500m / start 9.25 h ) dok će zadnji startati učenici do osmog razreda osnovne škole ( 700 m / start 9.40 h )
U sklopu manifestacije, od 20.9. – 22.9.2019. na Portarati i Giardinima održati će se EXPO Zona sponzora i partnera Pula Maratona. U sklopu EXPO Zone preuzimat će se startni paketi i brojevi utrka.

Raspored održavanja:

Petak, 20.9.
15:00 Podizanje startnih brojeva ( do 22:00 )
Subota, 21.9.
10:00 Podizanje startnih brojeva ( do 20:00 )
20:30 Pokreni 5 powered by GRAWE
20:35 Pulska Xica 10 km
21:00 Party u Amfiteatru
22:00 Podjela nagrada i proglašenje pobjednika
Nedjelja, 22.9.
9.00 Maraton, Polumaraton, Štafeta 3 x 7 km
9.15 Dječje utrke Arena Hospitality Grupa
12.00 Podjela medalja i proglašenje pobjednika
Više informacija na https://www.pulamarathon.com/hr/