Projekt ReCeZa: Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju

Zabok, od 23.-25. studenog 2023. godine

Izvor i foto: Turizmoteka/Regionalni centar kompetentnosti Zabok

Od četvrtka do subote, 23.-25. studenog 2023. godine, održat će se četvrti po redu Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju. U organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Zabok, ova manifestacija održava se sa svrhom moderniziranja edukacije u području turizma i ugostiteljstva te radi jačanja interesa mladih za rad u sektoru ugostiteljstva i turizma. Ovaj trodnevni program namijenjen je učenicima i nastavnicima ugostiteljskih škola, a zadnji je dan otvoren za širu javnost. Projekt će se održati u prostorima novo uređene i suvremeno opremljene Srednje škole Zabok, na adresi Ulica Ivana i Cvijete Huis 2.

Ono po čemu se ova škola razlikuje od drugih je to što će u sklopu njene infrastrukture uskoro biti otvoren mini hotel Akademis, smještajni objekt hotelskog tipa s restoranom, dvokrevetnim sobama od 3, 4 i 5* te kapaciteta za 40 osoba. Akademis će služiti kao svojevrsan poligon za vježbe na kojemu će učenici odrađivati praktičan rad te tako sudjelovati u inovativnom načinu obrazovanja, a u pripremi je i program obrazovanja odraslih.

U subotu 25. studenog, u sklopu obilježavanja Dana turizma i ugostiteljstva, održat će se Dani otvorenih vrata Srednje škole Zabok i prodajni sajam OPG-ova SZ Hrvatske pod sloganom „Škola je cool“! Ovaj program otvoren je za sve posjetitelje, a počet će od 9:00 sati na platou ispred Srednje škole Zabok. Osim posjećivanja izložbe OPG-ova, posjetitelji će moći degustirati bezalkoholne koktele i domaće zalogaje pripremljene od strane učenika ove škole. Organiziran je i zabavni program atraktivan za sve dobne uzraste – od radionica ukrašavanja kolača za one najmlađe, do gastroshow-a Tomislava Špičeka i Ribafish-a . Ovi gastro gurui dijelit će savjete o kuhanju te komunicirati i fotografirati se s prisutnima. Sve će popratiti glazbeni band i zbor, a posjetitelji će imati priliku igrati nagradne igre.

Cilj projekta ReCeZa je transformacija Srednje škole Zabok u centar kvalitetnog, praktičnog i međunarodno orijentiranog obrazovanja za turizam i ugostiteljstvo, kao i u regionalno središte obrazovanja i osposobljavanja kadrova u navedneom području. Tri dana vrhunskog programa obogatit će enogastronomske radionice, prezentacije, paneli rasprave i sajam lokalnih proizvoda koji pokazuju kako je budućnost hrvatskog turizma u dobrim rukama. Poslovi u turizmu itekako su privlačni, ako se obrazovanju mladih za te poslove pristupi na suvremeni način.

Dani turizma i ugostiteljstva u Zagorju održavaju se u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok ukupne 8.851.720,47 EUR. Ukupan iznos projekta financiran je iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Više informacija na: https://www.rcktu-zabok.hr/