Otvaranje Splitskih litnjih kolura

Nastupa Big band Hrvatske liječničke komore

Izvor i foto: TZG Splita

U ovim izazovnim vremenima Split nastavlja živjeti u glazbenim bojama Splitskih litnjih kolura koji će započeti u utorak, 29. lipnja u 20:30 sati nastupom Big banda Hrvatske liječničke komore. Početak programa zahvala je svima koji su nesebičnim radom čuvali našu sigurnost i omogućili da, zajedno s našim gostima, i dalje uživamo u glazbi na najljepšoj pozornici, splitskoj rivi.

Program zahvale nastavlja se u srijedu, 30. lipnja kada nastupa Zbor liječnika KBC Split, klapa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Sveti Mihovil i muška klapa Sinj i u petak, 2. srpnja kada nastupaju Saša Jakelić (tenor), Ksenija Varvodić (sopran) i Vinko Urlić (klavir). Program će biti realiziran u skladu s epidemiološkim mjerama, a organizator, Turistička zajednica grada Splita, poziva sve posjetitelje na poštivanje mjera koje su i dalje od ključne važnosti za siguran nastavak turističke sezone.

Big band Hrvatske liječničke komore čine vrlo uspješni specijalisti liječnici koji svoju borbu s pandemijom provode stručnim znanjem ali i širenjem optimizma kroz glazbu. Zajedničkom inicijativom Hrvatske liječničke komore i dr. Damira Homolaka i nekolicine njegovih kolega liječnika glazbenika, u ljeto 2018. je osnovan Big band Hrvatske liječničke komore.

Prvi stalni voditelj bio je trubač Branko Sterpin, a od listopada 2018. mjesto voditelja preuzima trubač Zvonimir Bajević, višegodišnji član Jazz orkestra HRT, Big Banda Hrvatske glazbene mladeži, Dobitnik nagrade HGU „Status“ za najboljeg jazz trubača u 2018.godini. Orkestru koji broji 24 člana, na splitskoj rivi pridružit će se i poseban gost - trubač John Thomas, iz Los Angelesa a koji je snimao i svirao između ostalih za Raya Charlesa, Toma Jonesa, Chicka Coreu, Count Basie, Ellu Fitzgerald, Burta Bacharacha a ujedno je predavač na Southern University of Californa. Dok čekate uživo nastup na Rivi, provjerite kako Big band Hrvatske liječničke komore zvuči iz udobnosti svog doma. https://www.youtube.com/watch?v=Ltp8OczcwVM