Leto na Čavji

BARTOJA 2024.

Izvor i foto: Turizmteka/TZO Čavle

Leto na Čavji biti će ispunjeno sa mnoštvom događanja, a finale kao i svake godine očekuje se krajem kolovoza kada se tradicionalno slavi popularno nazvana „Bartoja“ – dan zaštitnika Općine Čavle, sv. Bartola.
Dok su se pomalo slegli dojmovi nakon bogatog programa za proljeće, Turistička zajednica Općine Čavle s partnerima pripremila je pregršt novih sportskih, zabavnih, kulturnih i gastro događanja.

Znamo da je naš Kaštel Grada Grobnika uvijek dobra opcija, a pogotovo u vruće ljetne dane kada nam treba malo povjetarca i „friškog“ zraka. Pod glavnom palicom Katedre Čakavskoga Sabora Grobnišćine održati će se zabavne i kulturne manifestacije u predivnoj kulisi Kaštela Grada Grobnika počevši već ovog petka s 2. susretom pjevačkih zborova „Veliki Castrum“, dok će u nedjelju Kaštel poprimiti retro ruho i zaplesati uz LP Rock. 17. srpnja otvara se izložba „Ono sve što znaš o meni“ uz glazbeni program Sergeja Božića i Slađane Čolović. U Kaštelu Grada Grobnika izložba će biti otvorena do 17. kolovoza. Za vikend, 11. i 12.08. očekuje vas, prvi dan rock poslastica uz grupu Whiteheads te dan poslije „Poezija i zvezde va Kaštelu“. Na sve događaje ulaz je besplatan.

Osvježenje svakako možete potražiti i na Platku gdje će se od 11. do 14. srpnja održati Trk u šumu.
Od sredine kolovoza polako ulazimo u finale i proslavu „Bartoje“. Od sportskih događanja izdvojili bi Sportsko i Vertikalno lice Platka za vikend 24. i 25.08., te Turnir u briškuli, trešeti i mori japoneze 07. rujna. 10. kolovoza održati ćemo povijesnu šetnju „Mlikaričina staza“ te njome pokazati i obnovljene kaliće – prošlogodišnji projekt Turističke zajednice općine Čavle.
Neizostavno događanje „Dan vina“ u Kaštelu Grada Grobnika održati će se 17. kolovoza u organizaciji Udruge Palentar.

Ususret Bartoji, u petak, 23.kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja na "mićoj pjaceti" organizirati će se po prvi puta popularna radionica "Slikanje i vino". 24. kolovoza uz tradicionalni Bartojski sajam i Bartojenak te 14. po redu Bartojski kotlić u večernjim satima održati će se koncert Maura Staraja & La Bande, dok je nedjelja, 25. kolovoza rezervirana za dječji party u popodnevnim satima i koncert grupe Vigor u večernjim.
Za sam kraj kolovoza, ugostiti ćemo dvodnevni spektakl: Miss Business u našem Kaštelu Grada Grobnika.

Prestižni događaj okupit će uspješne poduzetnice s područja Primorsko-goranske županije, pružajući im platformu za slavljenje elegancije, uspjeha i poslovne izvrsnosti žena. Ova manifestacija predstavlja idealnu priliku za umrežavanje, inspiraciju i ističe žensku snagu u poslovnom svijetu.
U rujnu će se održati tradicionalni Grobnik Open Ski Roll Cup „Žiletov memorijal“ na Platku i Dan otvorenih vrata & air show na Aerodromu Grobnik.

Pozivamo da nam se pridružite u bogatom i raznovrsnom programu koji smo za vas pripremili u suradnji sa Općinom Čavle, TZ PGŽ, Udrugom Palentar, Grobničkim dondolašima, Katedrom Čakavskoga Sabora Grobnišćine, Udrugom Mandala, Padobranskim klubom „Krila Kvarnera“, Udrugom Grobnički rez, Vanavi experience, DSR Kvarnerom, Zborom Castrum i TSK Rijeka – Čavle.