Krk Bike Family Story

Tijekom tri vikenda u travnju i svibnju uzbudljive vožnje

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Krk


Poznata biciklistička manifestacija Krk Bike Story nastavlja se i ovoga proljeća!
Tijekom tri vikenda u travnju i svibnju, svi zaljubljenici u outdoor avanture imat će priliku pridružit se uzbudljivim vožnjama koje će ih upoznati s posebnostima otoka Krka. I ove godine na biciklistički kalendar upisujemo Krk Bike Family Story (16. - 17.4.2022.), Krk Bike Romantic Story (23. - 24.4.2022.) i Krk Bike Adrenaline Story (7. - 8.5.2022.)

Kao domaćini prve biciklističke priče, Turistička zajednica Grada Krka i Turistička zajednica Općine Punat pozivaju vas da uskrsne blagdane provedete uz Krk Bike Family Story – interaktivan biciklistički doživljaj za cijelu obitelj.
Tijekom dva dana, kroz vođene biciklističke ture, upoznat ćete naše prirodne posebnosti i raznoliku gastronomsku ponudu, a kroz zabavni program "U potrazi za blagom knezova krčkih Frankopana", doživjeti ćete i uzbudljivu povijest grada i otoka Krka!

PRVI DAN, subota 16. travnja - Krk Bike Family Story priča započinje vođenom kružnom biciklističkom turom kojom ćemo proći dojmljive biciklističke staze otoka, a putem otkriti i zanimljivo povijesno i gastronomsko bogatstvo otoka Krka.
Ruta, duga 25 kilometara s 350 visinskih metara uspona, kreće iz grada Krka te nastavlja preko Lakmartina i Kornića sve do Punta te natrag do grada Krka. Interaktivna i zabavna, ova je tura prava poslastica za cijelu obitelj!

DRUGI DAN, nedjelja 23. svibnja - dan rezerviran za pravu avanturu za cijelu obitelj! Sudionici voze duž označene staze te, uz pomoć karte i vodiča, traže tragove na terenu kako bi otkrili lokaciju blaga poznatih Frankopana.

Za sve sudionike su osigurane i nagrade, a posebno bogate nagrade očekuju prva tri tima koja dođu do blaga.

Glavne nagrade "Potrage za blagom knezova krčkih Frankopana":

1. nagrada: Poklon bon (voucher) za posjet Podvodnom gusarskom parku u Puntu za 4 osobe

Sponzor: TZ Općine Punat / Podvodni gusarski park Punat

Podvodni park smješten je u Puntu (plaža Punta Debij). Radi se o jedinstvenom doživljaju i razgledavanju podmorja s blagom i hranjenju riba. Podvodna šetnja traje 20-tak minuta, a prilagođena je djeci i odraslima.

Bon će biti moguće realizirati tijekom mjeseca lipnja, srpnja ili kolovoza uz prethodnu najavu u TZO Punat na info@tzpunat.hr, putem društvene mreže ili pozivom na broj telefona 051/854860.
________________________________________
2. nagrada: Family vožnja polupodmornicom Krk za 4 osobe

Sponzor: TZ Grada Krka / Marlin tours

Vožnja polupodmornicom Krk je brodska avantura savršena za djecu i odrasle svih dobi, tako da možete biti sigurni da će cijela obitelj uživati. Doživite svijet riba i morskih stvorenja ispod površine dok na palubi možete iskusiti opuštajuću vožnju uz predivne krajolike.

Bon će bit uručen na licu mjesta.
________________________________________
3. nagrada: Ulaznice za Aquarium Terrarium Krk i Tropski akvarij Krk za 4 osobe

Sponzor: TZ Grada Krka / Turistička agencija “Šiloturist”

Aquarium Terrarium Krk: Na 380 m2 atraktivnog prostora unutar gradskih zidina grada Krka prostire se akvarij sa jadranskim ribama, terarij sa egzotičnim gmazovima, te izložba jadranskih školjki i rakova. Može se vidjeti preko 100 vrsta jadranskih riba, kao i egzotični gmazovi.

Tropski akvarij Krk: Prvi tropski akvarij u Hrvatskoj pruža vam jedinstveni doživljaj morskog i slatkovodnog svijeta tropskih krajeva. Bogatstvo i raznovrsnost tropskih riba (koraljni morski pas, piranha, riba klaun, diskusi, koralji...) upotpunjeno je zbirkom školjki i puževa tropskih krajeva.

Bon će bit uručen na licu mjesta.

PROGRAM

Petak 15.04.2022.
Lokacija okupljanja: krčka riva (kod sunčanog sata)
17:00 - 19:00 - prijave sudionika za MTB Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala

Subota 16.04.2022. MTB Family Story
Lokacija okupljanja: krčka riva (kod sunčanog sata)
08:30 - 09:30 - prijave sudionika za Krk Bike Family Story, mogućnost najma i testiranja bicikala
09:30 - 10:00 - informiranje i upoznavanje s turom te upute vezane uz vožnju u grupi i sigurnost
10:00 - 15:00 - start i predviđeno vrijeme završetka biciklističke ture Krk Bike Family Story

Krk Bike Family Story - detaljni tijek ture:
Nakon starta i kratke vožnje kroz povijesnu jezgru staroga grada Krka krećemo uz more šetalištem Dražica do hotela Koralj. Ostavljamo panoramu Krka iza sebe i nastavljamo dalje cestom do označene biciklističke staze br. 8 koja nas vodi Putevima zlatnih kapi – kroz maslinike i suhozide - tipičnog otočnog krajolika. Zatim krećemo makadamskom cestom koju prati zahtjevniji uspon do pitoresknog Lakmartina, gdje imamo prvu pauzu i posjećujemo OPG Magriž poznat po proizvodnji krčkog sira posebnog okusa i specifične arome.

Nakon degustacije domaćih proizvoda, turu nastavljamo vožnjom kroz maslinike do glavne ceste i priključka na laganu biciklističku stazu koja nas uz more vodi do Punta – jednog od najvećih nautičkih centara Hrvatske . Obzirom da je Punat i središte maslinarstva, imat ćemo priliku uz okrjepu i kušati to jedinstveno tekuće zlato otoka – maslinovo ulje.
Ovo nam je i savršena prilika da najmlađe okupimo u kratkoj igri „Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana - kreativnom traženju skrivenog blaga uz vodstvo i upute vodiča.

Put nas vodi natrag uz more gdje se priključujemo na biciklističku stazu br. 6 i skrećemo na poluotok Prnibu – savršeno mjesto za malu kružnu turu i uživanje u opuštenoj vožnji makadamskim putevima i borovoj šumi. Zatim slijedi povratak cestom u grad Krk gdje će svi sudionici otići na okrijepu i odmor u Volsonis, u kojem će moći razgledati arheološko nalazište koje prikazuje više od 3000 godina staru povijest grada Krka.

Nedjelja 17.04.2022. MTB Family Treasure Hunt
Lokacija okupljanja: krčka riva (kod sunčanog sata)
09:00 - 09:30 - prijave sudionika za MTB Family Treasure Hunt
09:30 - 10:00 - objašnjenje i detaljni opis ture te podjela mapa “Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana”
10:00 - 15:30 - start ture i službeni završetak “Potrage za blagom knezova krčkih Frankopana” i proglašenje pobjednika

MTB Family Treasure Hunt – detaljni tijek ture:
U nedjeljnom nastavku krčke obiteljske priče svi sudionici postaju istraživači. Uz pomoć karte, postavljenih smjernica i vodiča na terenu, krećemo duž označene staze u avanturu pod nazivom “Potraga za blagom knezova krčkih Frankopana”.

Timovi će na početku ture dobiti mape, a na točno određenim kontronim točkama čekat će ih “čuvari blaga” – vodiči koji im putem zadaju zagonetke i zadatke, tematski vezane uz kulturu i povijest otoka i obitelji Frankopan. Odgovori i rješenja će ih u konačnici dovesti do lokacije samog blaga. U atraktivnoj potrazi za lokacijom blaga, zasigurno ćete se dobro zabaviti, a tri najbolja tima očekuju i vrijedne nagrade

Upute i link za prijavu sudionika:

Prijaviti se možete na dva načina:

ONLINE PRIJAVA
1. Popunite obrazac za prijavu na poveznici: Krk Bike Family Story 16.- 17.04.2022.
2. Izvršite uplatu kotizacije za sudjelovanje (najkasnije 3 dana prije datuma za koji se prijavljujete)
* Cijena po osobi: 70 kuna za 1 dan, 100 kuna za 2 dana, djeca do 13 godina ne plaćaju kotizaciju
* Podaci za uplatu su sljedeći:
Primatelj: Cycle Expedition d.o.o., Lašćinska cesta 143, 10000 Zagreb
IBAN: HR4324020061100939554, Erste Bank d.d.
SWIFT: ESBCHR22
U opisu plaćanja OBAVEZNO navedite datum za koji se prijavljujete i ime tima

PRIJAVA NA LICU MJESTA
1. Popunite tiskani obrazac za prijavu na licu mjesta
2. Izvršite plaćanje kotizacije na licu mjesta, plaćanje u gotovini

Kontakt podaci za informacije, iznajmljivanje bicikala i odgovore na tehnička pitanja:
Mail: petra@cyclecroatia.com
Tel: 00385 91 1413571 

Važne informacije:

* Za one koji nemaju vlastiti bicikl, team CycleCroatia vam nudi i mogućnost najma Fully MTB i eMTB bicikala i dječjih sjedalica, uz promotivne cijene i prethodnu najavu na mail.
Cijena za Fully MTB je 150,00 kuna i 200,00 kuna za eMTB.

* Svim se sudionicima preporučuje nošenje kacige i rezervne zračnice (djeca mlađa od 16 godina obavezna su nositi kacigu), te je svaki sudionik obavezan poštovati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa. Prilikom prijave sudionik je svojim potpisom suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i eventualnim fizičkim ozljedama te se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće pravne i fizičke osobe.

* Biciklistička tura prilagođena je obiteljima i zahtjeva osnovnu razinu kondicije, koju se može steći svakodnevnim bicikliranjem. Staze kojima se vozimo su većinom makadamski i šljunčani putevi uz djelove asfaltiranih cesta, preporučujemo korištenje isključivo MTB bicikli.

* Sudjelovanje djece do 16 godine dozvoljeno je ISKLJUČIVO uz roditeljsku pratnju / Sudionici starosne dobi od 16 - 18 godina mogu sudjelovati ISKLJUČIVO uz pismenu privolu roditelja prije same ture.

* Događanje će se provesti u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

* Prilikom prijava vodit će se evidencija sudionika koja sadrži ime, prezime i broj telefona sudionika, svi prikupljeni podaci će se koristiti isključivo u svrhu organizacije Krk Bike Family Story te se u druge svrhe neće koristiti.

*Organizatori: Turistička zajednica otoka Krka, Turistička zajednica Grada Krka, Turistička zajednica Općine Punat

* U suradnji s: CYCLE EXPEDITION turistička agencija d.o.o
Napomena: organizatori zadržavaju pravo izmjene ture.