Kraljevica: Noć muzeja u Frankopanu

Petak, 27. siječnja 2023, u Dvorcu Nova Kraljevica

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Kraljevica

U petak, 27. siječnja 2023. diljem Hrvatske održava se 17. izdanje popularne manifestacije „Noć muzeja“ čija je ovogodišnja tema „Muzeji su važni!“. U organizaciji Turističke zajednice grada Kraljevice, manifestaciji će se pridružiti Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica u Dvorcu Nova Kraljevica koji će za građane biti otvoreni od 18:00 do 22:00 sata.

Djeca su također uključena u obilježavanje Noći muzeja te će se za njih u Multimedijskoj dvorani s početkom u 18:00 sati održati besplatna likovna radionica „Vitezovi i princeze u muzeju“. Radionicu vodi Ivana Jambreković, a polaznici će imati prilike ukrašavati i izrađivati maske, oklope, krune i štapiće iz doba Frankopana uz slane zalogaje. Izrađene maske polaznici nose svojim kućama kao suvenir s Noći muzeja. Radionica je namijenjena djeci od 4 do 8 godina starosti, a pratnja roditelja je po želji.

Nakon radionice, u Posjetiteljskom centru Kraljevica s početkom u 20:00 sati, održat će se stručno interpretacijsko vodstvo kroz koje će se posjetitelje upoznati s pričom o Dvorcu Nova Kraljevica i poznatoj „Uroti zrinsko-frankopanskoj“. Uz navedeno, posjetiteljima će se predstaviti KTR Putovima Frankopana uz gledanje promotivnih filmova.

Više informacija o programu i radionici na info@tzg-kraljevica.hr
Ulaz je besplatan!