Konavle: Moba 2018.

‘’ Ritam u kamenu’’festival glazbe i suhozidne baštine na krajnjem jugu

Izvor i foto:  Moba team  

Konavle, destinacija izvrsnosti u ruralnom turizmu može se pohvaliti i zbilja posebnim festivalom. U lipnju će se na više lokacija u mjestima Čilipi, Cavtat, Gruda i Pločice odvijati radionice suhozidne gradnje, edukativne šetnje prekrasnim lokacijama i sjajni glazbeni nastupi. 

''Spojili smo suhozide i glazbu u jednu temu, a to je ''Ritam u kamenu''. Ruralni prostor Konavala bogat je međama, kućericama, lokvama. Želja nam je promicati temu njihove obnove i očuvanja, a lokacije su savršene za sjajne glazbene nastupe. Moba projekt je upravo to - festival koji potiče na okupljanje i akciiu, spaja današnje trendove s tradicijom. Na krajnji jug kao glazbene poslastice stižu Nipplepeople, ABOP i Kries. ‘’ – poručuju organizatori.


PROGRAM:
MOBA2018 – ''Ritam u kamenu'' / glazbeni festival / festival suhozidne gradnje

14.6. CAVTAT/ grupa Kries
Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra. Najnoviji album Selo na okuke osvojio je i obožavatelje i kritičare.

22.6. Edukativna šetnja ''Putevima međa''
Šetnja u selo Pločice u Konavlima - upoznavanje s bogatstvom suhozidnih struktura i krajobraza. (trjanje cca 2 h)
(selo Pločice, Osojnik)

23.-24.6. Radionice suhozidne gradnje / Gruda i Čilipi
Svi zainteresirani će imati prilike naučiti tehnike suhozidne gradnje i iskušati se u gradnji kućerice i obnovi podzida. Na radionicama će sudjelovati lokalni graditelj i članovi eminentne udruge Dragodid koja već dugi niz godina obnavlja i gradi suhozide diljem naše obale. Gradnji se pridružuje ekipa Suhozidna baština Konavala koja je sudjelovala na Dragodidovim radionicama na Učki i Visu kako bi naučene tehnike prenosili u Konavlima.

PLAN SUHOZIDNIH RADIONICA // obnova podzida i gradnja kućerice:
Lokacije: Gruda i Čilipi (grupne izmjene kroz dva dana gradnje)