Karlovac: Eko pub kviz u Aquatici

U povodu Europskog tjedna održivog razvoja

 

Izvor i foto: Turizmoteka/Aquatika

U sklopu Europskog tjedna održivog razvoja, Aquatika organizira zanimljivi EKO PUB KVIZ. Kako bismo potaknuli javnost na razmišljanje o ekologiji i životu pod vodom općenito, s poznatim karlovačkim kvizašem Darkom Liscem odlučili smo organizirati poseban EKO PUB KVIZ. Zanimljivim i zabavnim kviz pitanjima obuhvaćamo 3 globalna cilja održivog razvoja, a to su: zaštita klime, očuvanje vodenog svijeta i očuvanje života na Zemlji.

Sudjelovanje je besplatno za sve ekipe, a prijave je potrebno napraviti putem maila na info@aquariumkarlovac.com. Kviz će se održati na terasi Caffe bara Aquatika, a u slučaju lošeg vremena u prostoru Caffe bara.
Tri najbolja tima osvojit će vrijedne nagrade, koje je osigurao sponzor Karlovačko.

Osim kviza, povodom Europskog tjedna održivog razvoja, Aquatika također organizira i druge aktivnosti:

1) u subotu 24. rujna dvije edukativne radionice za djecu na trgu i u knjižnici Aquatike od 10 do 12 sati

2) u nedjelju 25. rujna
a. 16-19 h sportsko zabavne aktivnosti na obali Korane
b. 18:30-20:30 h EKO PUB KVIZ s Darkom Liscem , Caffe bar Aquatika


EDUKATIVNE RADIONICE ZA DJECU, subota, 24. rujna od 10 do 12 sati

Ovim radionicama obuhvaćamo globalni cilj održivog razvoja - očuvanje vodenog svijeta. Za radionice nije potrebna prethodna prijava, a održat će se u knjižnici Aquatike.
Radionice su prilagođene različitim uzrastima djece, tako da je jedna za djecu predškolskog uzrasta, a druga za djecu nižih razreda osnovne škole.

Radionica 1. (predškolski uzrast) – IZRADA MOZAIKA OD STARIH ČEPOVA

Radionica 2. (niži razredi osnovne škole) - IZRADA SLATKOVODNOG AKVARIJA OD KOLAŽ PAPIRA

Europski tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.
Ova inicijativa ima za cilj poticati i stvarati vidljive aktivnosti, projekte i događaje koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR, a više o tim ciljevima možete pronaći na ovom linku https://idop.hr/wp-content/uploads/2021/12/knjizica-ciljeva-i-podciljeva_sdgs.pdf).

Osim sudjelovanja u Tjednu održivog razvoja, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Grada Karlovca za mjesec rujan, Aquatika provodi program „Subotom na Koranu“. Radi se o raznovrsnoj sportskoj animaciji na otvorenom tri subote u rujnu. Dvije smo već odradili, sada nam je preostala još posljednja u nizu, 24. rujna u vremenu od 16 do 19 sati. Mjesto radnje je podno Aquatike uz desnu obalu rijeke Korane, pri čemu je zabava sa zanimljivim sadržajima zagarantirana.


Veselimo se vašem dolasku!