Istraživanja biološke raznolikosti u Nacionalnom parku „Krka“

Utorak, 30. srpnja u 12 sati na jezeru Brljan

Izvor i foto: NP Krka

Tijekom lipnja i srpnja 2019. 300 studenata sa prestižnih stranih sveučilišta iz sedamnaest zemalja sudjeluje u programu istraživanja biološke raznolikosti u Nacionalnom parku „Krka“.

Kako bi se upoznali s terenskim radom studenata i izuzetno vrijednim međunarodnim projektom pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 30. srpnja u 12 sati na jezeru Brljan. Od 12 do 14 sati organizirano je prikupljanje i sortiranje otpada na području Brljanskog jezera u kojem će sudjelovati studenti međunarodnog kampa i djelatnici Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

Međunarodni kamp je organiziran u suradnji tvrtke BIOTA j.d.o.o. koja djeluje kao gospodarski subjekt Hrvatskog instituta za biološku raznolikost i britanske tvrtke Operation Wallacea Ltd prestižnog Oxfordskog sveučilišta. Opći cilj programa je pružanje studentima s različitih svjetskih sveučilišta i visokih škola mogućnost održavanja prirodoslovne prakse kroz terenski rad. Studenti imaju na raspolaganju znanstveno-istraživačke kampove na petnaest najljepših prirodnih lokaliteta diljem svijeta. U društvu tropskih rajeva kao što su Peru, Honduras, Tajland i drugi, od 2017. se nalazi i Hrvatska.