Ilok - Delicium Mundi

Ilok - Delicium Mundi održat će se 2. i 3. srpnja 2021.

Izvor i foto. Turizmoteka/ilok.hr

Vrijedna manifestacija od strateškog je značaja za razvoj turističke ponude grada Iloka, istovremeno Srijema i Slavonije koje pozicionira u kulturnom i ruralnom turizmu na karti kontinentalne Hrvatske te unaprjeđuje promociju hrvatske kuhinje i vina.
Manifestacija se održava u kontinuitetu četiri godine. Ove godine u želji za novim, održivim razvojem odabran je novi naziv Ilok - Delicium Mundi. Održat će se prvi vikend u srpnju, u atriju Muzeja Grada Iloka u obnovljenom Dvorcu Odescalchi, s početkom u petak u 20 sati.


Programski je do sada predstavljena vinska karta iz podunavskih regija, ove godine zbog pandemijskih mjera okupit će se vinari iz Iloka s ponudom degustacije vina. Organizira se i gastro stol s lokalnim ugostiteljima gdje posjetitelji mogu kušati poznata autohtona jela.

U kulturnom dijelu programa uz glazbenu zvijezdu Marka Kutlića 3. srpnja, sudjeluju i mladi Iločani revitalizirajući baštinu u kostimima poznatih povijesnih osoba Iloka, te čitanjem poezije na temu vina, Dunava i Iloka.
Prilikom manifestacije koja je i humanitarnog karaktera prikupljat će se simbolične donacije za pomoć obitelji Gusić iz Mošćenica pokraj Petrinje, kojima je kuća oštećena u potresu. Grad Ilok i građani pomažu obitelji Gusić nizom humanitarnih akcija od prosinca 2020. godine.

Pozvani ste na vikend u Iloku i uživanje u magičnom programu u atriju Muzeja grada Iloka.