Hvar: Vrhunska glazbena i kazališna priredba

U povodu proslave Dana Hvara

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Hvar

Sezona na Hvaru ne posustaje, a Hvar u bablje ljeto dobiva novu ljepotu, posebnost… Kako turisti i dalje dolaze, zahvaljujući i katamaranskim linijama koje i dalje redovno stižu u hvarsku luku, TZG Hvara i grad Hvar organiziraju događanja koja će gostima, ali i otočanima uljepšati jesenje dane koji dolaze.

Tako u povodu proslave Dana grada Hvara i blagdana sv. Stjepana I., pape i mučenika, 2. listopada u 22.30 održat će se na hvarskoj Pjaci dugo očekivani koncert Massima. Massimo Savić pjevač je kojeg publika obožava zbog njegovog specifično romantičnog glasa i tekstova koje pjeva sa srcem.

Premda je Hvar poznat kao najsunčaniji otok, prekrasne obale i zabave, popularnost Hvara danas zahvaljuje i bogatoj povijesti, kulturi. Tako se u tom gradu u kojem tamošnje Hvarsko pučko kazalište postoji već više od 400 godina, nastavlja s održavanjem kazališnih predstava.

U utorak, 4. listopada, s početkom u 20 sati, također u okviru programa proslave Dana grada Hvara, publici će se predstaviti proslavljeni Zijaha Sokolovića u njegovoj kultnoj predstavi CABAres, CABArei.

Životna komedija Zijaha A. Sokolovića, bosansko-hercegovačkog autora, redatelja i glavnog glumca, donosi priču o čovjeku suočenom s usamljenošću i dezorijentiranošću, isfrustriranom stvarnošću, „običnom čovjeku, ali i čovjeku filozofu“.

„Tijekom dvoipolsatne satire gledatelji će majstorskom mimikom i nesvakidašnjom energijom ovog vrsnog komičara, pisca i režisera biti vješto vođeni kroz šarolik spektar ironičnih zapažanja o mnoštvu sitnih stvari u životu koje nas mogu nasmijati, šokirati ili rasplakati. Njegove ciljane provokacije, najčešće praćene salvama smijeha, istovremeno će publiku zabaviti, ali i potaknuti na ozbiljnu kritiku modernog društva.“
Ulaz je slobodan.
Organizatori: Turistička zajednica grada Hvara i Grad Hvar