HOW /Hotel Operations Weekend/ Festival

I ove godine očekuje se preko 500 sudionika na najvećem regionalnom okupljanju hotelijera koje je najavljeno za 16.-18.10 u Poreču u Valamar Collection Isabella Island Resortu

Izvor i foto: HOW Festival

HOW Festival, jedina konferencija na temu hotelskih operacija u Europi, a treća po redu održava se 16. – 18. listopada u Valamar Collection Isabella Island Resortu u Poreču. Cilj Festivala je predstaviti međunarodne trendove u hotelskim operacijama i primjere dobre prakse, olakšati implementaciju novih proizvoda i usluga te osigurati zabavu i umrežavanje sudionika. 

I ove godine Festival dovodi brojne međunarodne stručnjake iz hotelijerstva te povezanih industrija koji će sa sudionicima diskutirati o trendovima u hotelskim operacijama. Program je segmentiran na plenarni dio, koji je namijenjen svim sudionicima, nakon kojeg se održavaju po dvije radionice paralelno te su podijeljene na sljedeće hotelske odjele: hrana i piće, ljudski resursi, prodaja i marketing, tehnički odjel i domaćinstvo.

Samo neke od ovogodišnjih tema su:
- Kako maksimizirati profitabilnost operacija u odnosu na vaše goste i tržišta s kojih dolaze
- Going green: Kako možemo sudjelovati u spašavanju planeta, a u isto vrijeme dodati vrijednost našim gostima
- „Grab&go“ koncept ili kako povećati prihode putem novih F&B trendova
- Svi govorimo da je WiFi u našem hotelu dobar, ali je li uistinu? I kako ga napraviti savršenim
- Ako su rezervacije u padu držimo li cijene i riskiramo popunjenost ili smanjujemo cijenu da bismo popunili kapacitete?
- Znate li reći hvala svojim zaposlenicima
- Internacionalni brendovi su omogućili zaposlenicima rad od kuće. Koje su prednosti, a koji nedostaci?
- Kako efikasnije trenirati zaposlenike odjela domaćinstva
dok paneliste i dalje u najvećem broju čine hotelijeri koji će svim sudionicima prenijeti primjere dobre prakse.
U prve dvije godine HOW Festival okupio je preko 1.000 sudionika, u najvećem broju direktore hotela, voditelje operacija i hotelskih odjela, a sudionike uz odlične panel diskusije te radionice i ove godine očekuje team building i veliki party.