Gorski kotar Bike Tour 2018.

Tradicija pedaliranja Gorskim kotarom se nastavlja

Izvor i foto: gorskikotarbike.com

Predstojećeg vikenda, od 13. do 15. srpnja, ljubitelji rekreativnog biciklizma će po 6. put istraživati nepregledna šumska prostranstva i skrivene kutke Gorskog kotara u sklopu turističko-rekreativne manifestacije Gorski kotar Bike Tour. Tom će prilikom sudionici će u 3 dana kroz 3 tematske rute imati prilike se upoznati s brojnim zanimljivostima Zelenog srca Hrvatske.

Uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour spustiti do rijeke Kupe i pridružiti se Festivalu malina u Zelenom Viru. Brojne prirodne atrakcije, goranska jezera i rijeke te nezaobilazna autohtona gastro ponuda, samo su dio doživljaja koji očekuje 50-ak sudionika u Gorskom kotaru.
Noćenje je organizirano u srednjevjekovnom dvorcu Stara Sušica gdje će se u sklopu manifestacije održati i zajedničko praćenje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Za one natjecateljskog duha pripremljena su i 3 uspona te će najbrži biti proglašeni Kraljem i kraljicom Gorski kotar Bike Tour-a.

Start Gorski kotar Bike Tour-a je u petak, 13. srpnja u 10 sati u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:
1. dan: Kamačnik - Brod Moravice - Šimatovo - Vele Drage - Litorić - Kamačnik (60 km)
2. dan: Stara Sušica - Ravna Gora - Kupjak - Zeleni Vir - Skrad - Stara Sušica (47 km)
3. dan: Lokve - Mrzla Vodica - Delnice - Sunger - Vrata - Roswell - Lokve (54 km)
Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 15.7. u Roswellu oko 16 sati.

Dodajmo kako će osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz SAD-a, Njemačke, Italije i Slovenije, dok će se 4. i 5. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje - Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će prilikom biciklisti rekreativci u dva dana povezati Grobnik s čabarskim krajem.

Pokrovitelji: Turistička zajednica Kvarnera
Suorganizatori: Turističke zajednice Gorskog kotara i Promotiv Travel Outdoor