Festival Sete Sóis Sete Luas ove godine slavi svoju 15. obljetnicu u Rovinju

Dvije večeri mediteranske glazbe koje se ne smiju propustiti

Izvor i foto: Turizmoteka/TZG Rovinj

Festival Sete Sóis Sete Luas ove godine slavi svoju 15. obljetnicu u Rovinju. Ovaj važan trenutak bit će obilježen svježim valom mediteranske glazbe i kulture. U sklopu Zajednice Talijana „Pino Budicin” Rovinj održat će se dvije večeri posvećene mediteranskoj glazbi koje se ne smiju propustiti, s izvođačima velikog talenta koji će očarati publiku.

U ponedjeljak, 8. srpnja, večer će započeti u 21 sat izvanrednim nastupom Flamenca. Izravno iz Granade, Juan Pinilla pjesmom i Silvia Lozano plesom donijet će na pozornicu svu strast i energiju ovog očaravajućeg glazbenog stila kojeg je nedavno UNESCO proglasio nematerijalnom kulturnom baštinom čovječanstva. Nakon toga, u 22 sata, nastupit će napuljska pjevačica Flo koja će i dalje oduševljavati Rovinjane svojim ritmom, pričom i ritualima: zavodljivom ravnotežom između ekstaze, melankolije i teatralnosti karakterističnom za južnu Italiju.

Festival se nastavlja u četvrtak, 11. srpnja, s novom večeri posvećenoj glazbi i multikulturalnosti. Orkestar Med Luso 7Sóis Band sastoji se od 6 glazbenika i jedne trbušne plesačice. Tomás Pimentel i Quiné iz Portugala, Paola Bivona iz Italije, Jair Dantas iz Brazila, Hervé Celcal iz Martinika te El Topo i Nazareth iz Španjolske predstavit će izvedbu koja slavi ljepotu glazbene raznolikosti, stvarajući zanimljiv mozaik. Odmah nakon toga nastupit će legendarni istarski bend Gustafi koji će svojom energijom i talentom ponovno osvojiti publiku koja ih prati i voli već mnogo godina.

Ove dvije večeri pružaju jedinstvenu priliku da uronite u mediteransku atmosferu, otkrivajući zvukove i ritmove koji spajaju različite kulture pod zajedničkim nazivnikom glazbe.
Ulaz je besplatan.