Edukativno-prezentacijska marenda u nedjelju, 3. studenoga, u Vinariji Baraka
Požurite s prijavom na edukativno-prezentacijsku marendu u Vinariji Baraka!
Izvor i foto: Turizmoteka/TZ ŠKŽ
Jedan od omiljenih eno-gastro projekata u 2024. godini nastavit će se i u zimskom periodu, u nešto malo drugačijem izdanju. Prva je na redu edukativno-prezentacijska marenda u nedjelju, 3. studenoga, u Vinariji Baraka. Za vrhunsku spizu pobrinut će se naš poznati chef Dino Bebić, a moći ćete uživati i u degustaciji vrhunskih Barakinih vina. Prijave na marendu su obavezne, a broj mjesta ograničen!
Imamo dobru vijest za sve ljubitelje dobre spize i kapljice! Projekt „Taste like... marenda“ nastavlja se i u zimskom periodu, u nešto malo drugačijem ruhu. U nedjelju ćete imati priliku uživati u ukusnim marendama koje će pripremiti naš poznati chef Dino Bebić, a na meniju će se naći čak dva jela. Marenda u Vinariji Baraka starta u 10 sati, gdje će posjetitelje dočekati s pićem dobrodošlice.
„S obzirom da nam je u najavi povoljna vremenska prognoza, kuhanje i druženje uz marendu ćemo održati na otvorenom, u prekrasnom ambijentu Vinarije Baraka, s pogledom na vinograd. Pripremat ću dva jela; štuku „na bakalar“ i janjetinu s njokima. Štuku sam odabrao jer želim prikazati kako su se namirnice za marendu nabavljale kroz lov i ribolov lokalnog stanoništva, odnosno kako se uzimalo ono što priroda nudi, a pripremat ću je na živoj vatri, grillu OFYR. S janjetinom želim prikazati kako su se razvijala marendaška jela kroz povijest. Od jeftinih namirnica za svakodnevnu marendu danas se koriste skuplje i konkretnije namirnice od kojih se pripremaju ozbiljna gastronomska jela“ – poručio je Dino Bebić.
Prisutni će imati priliku sudjelovati i u pripremi jela te tako naučiti kako Dino kuha neke od specijaliteta karakterističnih za ovo podneblje.
Uz to ćete imati priliku degustirati vrhunska vina Vinarije Baraka, uz obilazak vinarije, a Filip Baraka će vam ispričati i neke zanimljivosti o šibenskim sortama kroz povijest.
Broj sudionika na edukativno-prezentacijskoj marendi je ograničen, a interes je velik, stoga se prijavite što prije putem linka:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyxH63_brraHISVFk3A8Q8boZZG5FWHsqO9tceN3eIlW5XUg/viewform.
Kotizacija iznosi 25 Eura.
Turistička zajednica Šibensko-kninske županije pokrenula je u svibnju 2024. projekt „Taste like... marenda“, u suradnji s turističkim zajednicama diljem županije, a cilj ovog projekta je da se revitalizira i njeguje stari običaj marendavanja u našem kraju kao i neki tradicionalni obrti, odnosno zanati te narodni običaji.
Dosad je održano šest marendi svakog prvog vikenda u mjesecu, i to redom u Šibeniku, Rogoznici, Kistanjama, Kninu, Betini i Vodicama. No, kako se koncept pokazao vrlo uspješnim i dobro prihvaćenim, kako kod lokalnog stanovništva, tako i među stranim posjetiteljima, iz TZ Šibensko-kninske županije su odlučili da će nastaviti s marendom i u zimskim mjesecima.
Sve novosti vezane uz projekt „Taste like... marenda“ možete pratiti na Internet stranici TZ Šibensko-kninske županije https://www.dalmatiasibenik.hr/hr/dogadanja/nastavak-uspjesnog-projekta-zimsko-izdanje-taste-like-marenda-u-vinariji-baraka/ te na društvenim mrežama Facebook https://www.facebook.com/croatia.sibenik i Instagram https://www.instagram.com/visit_dalmatiasibenik/.